Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Ημέρα δημόσιου θηλασμού και φέτος στην Ιεράπετρα, Σητεία, και πρώτη φορά στον Αγ. Νικόλαο

https://radiolasithi.gr/wp-content/uploads/2016/11/panellinia-imera-dimosiou-thilasmou-2016-ierapetra-22.jpgΣτα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τον 9ο Πανελλαδικό Δημόσιο Θηλασμό ο οποίος θα πραγματοποιηθεί σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018.

Για το Λασίθι την διοργάνωση θα αναλάβει και φέτος η ομάδα:
ΛΑΣΙΘΙ: Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας
– ( Η ομάδα) https://www.facebook.com/groups/LASITHITHILASMOS/
(Η σελίδα) https://www.facebook.com/Λασίθι-Εθελοντική-Ομάδα-Υποστήριξης-Μητρικού-θηλασμού-και-Μητρότητας-1592985520965288/
Στη Σητεία η εκδήλωση θα γίνει στον δημοτικό κήπο και σε περίπτωση βροχής στο Καφέ Κήπος
https://www.facebook.com/events/326027198163139/
Στην Ιεράπετρα στο Μεζεδοπωλείο Ωδείο
https://www.facebook.com/events/1898709490212505/
και για πρώτη φορά φέτος
-Στον Άγιο Νικόλαο στη λίμνη του Αγίου Νικολάου και σε περίπτωση βροχής στον χώρο της Φυσαλίδας.
https://www.facebook.com/events/344240949702589/
Ο Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός είναι μία γιορτή, χωρίς ομιλίες, εταιρείες ή δημόσιους φορείς, για την πρωτοβουλία λίγων μητέρων να βοηθούν εθελοντικά άλλες μητέρες να μάθουν την τέχνη του θηλασμού, να ενημερώνονται, να έρχονται σε επαφή, να μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους, να αλληλοϋποστηρίζονται, να παίρνουν δύναμη και κουράγιο.
Δεν υποστηρίζουμε ότι μια μητέρα ΠΡΕΠΕΙ να θηλάζει και ΠΡΕΠΕΙ να θηλάζει δημόσια. Υποστηρίζουμε την ίδια τη μητέρα ώστε να ΜΠΟΡΕΙ να επιλέξει και να πραγματοποιήσει την επιλογή της.
Σ’ έναν κόσμο γεμάτο ανισότητα, κρίσεις και φτώχεια, ο θηλασμός είναι το θεμέλιο για μια διά βίου καλή υγεία για τις μητέρες και τα μωρά.
Με ενθουσιασμό ανακοινώνουμε το σλόγκαν της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού (WBW/ΠΕΘ) 2018: ΘΗΛΑΣΜΟΣ:θεμέλιο ζωής
Ο θηλασμός αποτρέπει την πείνα και τον υποσιτισμό σε όλες του τις μορφές και εξασφαλίζει επισιτιστική ασφάλεια για τα μωρά, ακόμα και σε περιόδους κρίσης. Χωρίς καμιά επιπλέον επιβάρυνση στο οικογενειακό εισόδημα, ο θηλασμός είναι ένας χαμηλού κόστους τρόπος θρέψης των παιδιών και συμβάλλει στη μείωση της φτώχειας.
Η διατροφή, η επισιτιστική ασφάλεια και η μείωση της φτώχειας είναι θεμελιώδη σημεία για την επίτευξη των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ)

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας