Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Η κακή εικόνα του δημοτικού συμβουλίου Σητείας

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης απαντώντας σε ερώτημα για την κακή εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας κατά την τρέχουσα περίοδο, με έντονες αντιπαραθέσεις, με την συμβολή αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης, τις αλλαγές που έπονται σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των Δήμων μετά τις εκλογές του Μαΐου,
όπου απαιτείται συνεργασία και την προοπτική δυνατότητας συνεννόησης του όποιου σώματος κι αν προκύψει ο Δήμαρχος ανέφερε: «Ο νέος εκλογικός νόμος μας οδηγεί σε ένα άγνωστο τοπίο σε ό,τι αφορά τη λήψη αποφάσεων. Απαιτεί σίγουρα συνεργασίες. Υπάρχει μία εμπειρία προσώπων στη δημοτική σημερινή αρχή, που έχουν με τον άλφα ή βήτα τρόπο λειτουργήσει. Θα έλεγα ότι η αντιπολίτευση τουλάχιστον στην αρχή έφερε ένα πνεύμα τοξικότητας στην λειτουργία του Δ.Σ. με μία στείρα, εισαγγελική, καταγγελτική πάντα διάθεση χωρίς τεκμηρίωση».
Συγκρίνοντας τις δύο περιόδους της δημαρχιακής του θητείας τόνισε: «Την πρώτη με αντιπολίτευση του κ. Νίκου Κουρουπάκη, με τον οποίο υπάρχουν διαφορές σε πολλά σημεία -προτεραιότητες, στρατηγική κλπ.- υπήρχε σε πολλές περιπτώσεις δυνατότητα σύγκλισης.
Με την αντιπολίτευση αυτής της περιόδου τουλάχιστον μέχρι το σημείο που υπήρχε διαφορετικός επικεφαλής [εννοώντας τον κ. Νίκο Καραμανωλάκη], η όποια προσπάθεια συνεργασίας από τη δημοτική αρχή δεν βρήκε ποτέ ανταπόκριση και μάλιστα για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων.
Αντίθετα στην συνέχεια με την ανάληψη των καθηκόντων από τον κ. Πέτρο Δημητροπουλάκη παρά το ότι δεν υπάρχει πάντα σύμπλευση και καταγράφονται διαφορές σε σημαντικά θέματα, υπάρχει μία άριστη συνεργασία. Αυτό δείχνει ότι, όταν μία αντιπολίτευση θέλει να παίξει σωστά το ρόλο της, να αμφισβητεί τεκμηριωμένα, ο ρόλος είναι ανεκτός κι απαιτείται να υπάρχει μία τέτοια αντιπολίτευση για την σωστή λειτουργία της δημοκρατίας. Όταν όμως δεν υπάρχει αυτή η διάθεση συνεργασίας ή λογικής αντιπαράθεσης με πολιτικούς όρους, τότε ένα νέο αυτοδιοικητικό τοπίο, όπως αυτό που ανοίγεται τώρα, σίγουρα θα αυξήσει τα προβλήματα λειτουργικότητας του Δήμου.
Γι’ αυτό και ο Σητειακός λαός αυτά πρέπει να τα λάβει υπ’ όψιν του αξιολογώντας την μέχρι τώρα πορεία του καθενός και να πάρει τις αποφάσεις του. Το τοπίο θα είναι δύσκολο, απαιτεί εμπειρία διαχείρισης πραγμάτων, συνεργασίες, υποχωρήσεις, απαιτεί όλοι μαζί να έχουμε ένα κοινό στόχο, την επίλυση προβλημάτων και την προσπάθεια ανάπτυξης της περιοχής».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας