Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Πολλές εκδηλώσεις προγραμματίζουν φέτος τα Χριστούγεννα στη Σητεία

Με πολλές συμμετοχές εκπροσώπων συλλόγων, φορέων, σχολικών μονάδων και ομάδων πραγματοποιήθηκε η πρώτη διευρυμένη συνάντηση με αντικείμενο την διοργάνωση των φετινών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Σητείας.
Η συνάντηση έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία του Προέδρου του ΔΟΚΑΣ κ. Λεωνίδα Τερζή και της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Σητείας κ. Ελένης Πλατανάκη, που ευχαρίστησαν όλους τους παριστάμενους για την μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα του Δήμου.
Όπως φάνηκε, εκτός από τη συμμετοχής, μεγάλη είναι και η διάθεση φέτος όλων των εμπλεκομένων ώστε να πραγματοποιηθούν πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις, που θα έχουν βεβαίως στο επίκεντρο τα παιδιά. Όμως στόχος είναι να δημιουργηθεί επίσης ένα εορταστικό κλίμα στην περιοχή, που θα επηρεάσει θετικά και τους μεγάλους συμβάλλοντας ώστε να «ξεχαστούν» για λίγες ημέρες από την δύσκολη καθημερινότητα. Παράλληλα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για  επισκεψιμότητα την περίοδο των εορτών στην περιοχή της Σητείας με την προσέλκυση επισκεπτών, που θα έχουν την ευκαιρία να συνεορτάσουν και να περάσουν όμορφα την χριστουγεννιάτικη περίοδο. Και βέβαια και φέτος μέσα από τις εκδηλώσεις στόχος είναι η προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Οι εκδηλώσεις προγραμματίζεται να ξεκινήσουν στις 15 Δεκεμβρίου, μία ημέρα πριν την διεξαγωγή του Αγώνα δρόμου επί δημοσίας οδού του Γεωπάρκου Σητείας, και να ολοκληρωθούν στις 31 Δεκεμβρίου. Στην διάρκεια της συνάντησης κατετέθησαν αρκετές και ενδιαφέρουσες προτάσεις, που θα διερευνηθούν ώστε να προκύψει το τελικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
Στόχος είναι και φέτος να λειτουργήσει το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στον δημοτικό κήπο δίπλα από την κεντρική πλατεία της Σητείας, που θα αποτελέσει την καρδιά των εκδηλώσεων με έμφαση σε δράσεις για τα παιδιά. Επίσης αναμένεται να πραγματοποιηθούν μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις, αλλά και δράσεις αλληλεγγύης και προσφοράς. Έμφαση θα δοθεί και στον εορταστικό διάκοσμο της πόλης και δη του κέντρου.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας