Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Ασθενοφόρα, καρότσες αγροτικών και εθελοντισμός εναλλάσσουν ρόλους στην επαρχία Σητείας

Επιτέλους το παιχνιδάκι... με την έλλειψη, ή ανεπάρκεια ασθενοφόρων στην περιοχή της Σητείας θα το κοιτάξει κάποιος θεσμικός κατάματα.
Αίσχος και ντροπή στην Ελλάδα του 2018 ή καλύτερα στο σήμερα του υπόλοιπου κόσμου εν έτος 2018.
Αίσχος και για τους υπεύθυνους - ανεύθυνους του κρατικού φορέα και του τμήματος υγείας, να κρύβονται πίσω απο βολεμένες - καθιερωμένες πορείες... που εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του συστήματος υγείας.
Εκατοντάδες περιστατικά που επιλύονται απο τύχη, απο φιλότιμο, απο ανεπάρκεια αλλά και πιθανόν απο μικροσυμφέροντα.

Καρότσες αγροτικών που διατίθενται απο πολίτες, και ο εθελοντισμός της ομάδας της ΕΔΕΑΚ σώζουν ασθενείς.
Άλλο ένα περιστατικό συνέβη στην επαρχία Σητείας με ασθενή που διεκομίσθη στο νοσοκομείο, λόγω απουσίας ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ. Η 50χρονη γυναίκα αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας την δεδομένη στιγμή, ενώ οι συγγενείς της ήταν σε κατάσταση έντονης ανησυχίας και απόγνωσης.

Όσες απαντήσεις και δικαιολογίες να δοθούν απο φορείς, όσα έγγραφα να παρατεθούν για λεγόμενες υποσχέσεις και γραφειοκρατίες απο άλλους φορείς, το πρόβλημα παραμένει να αποδεικνύει την κωλυσιεργία του συστήματος και την ανικανότητα τοπικής πολιτικής βούλησης για την επίλυση του.

Στον θάνατο μπροστά... πιθανόν να γεννηθούν ευθύνες.

Οι αποστάσεις ενός άχαρου γεωγραφικά Καλλικρατικού δήμου είναι μεγάλες οπότε και ο χρόνος μεταφοράς που απαιτείται από απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου όπως ο Ξερόκαμπος, η Ζάκρος, ο Γούδουρας κ.α. τόσο μέχρι το Νοσοκομείο της Σητείας όσο και τα άλλα του Νομού ή του Ηρακλείου. Επομένως για ένα περιστατικό και μόνο μπορεί να χρειαστεί να βρίσκεται επί ποδός ένα ασθενοφόρο για περισσότερες από τρεις ή πέντε ώρες, χρονικό διάστημα, κατά το οποίο η περιοχή μένει ακάλυπτη αν δεν υπάρχει δεύτερο ασθενοφόρο με αντίστοιχα πλήρωμα.

ΝΤΡΟΠΗ... ΝΤΡΟΠΗ... ΝΤΡΟΠΗ...

Ποιός δεν επιτρέπει την περαιτέρω στελέχωση του ΕΚΑΒ και των πληρωμάτων στην Σητεία.
Ποιός υπερασπίζεται... την υπάρχουσα κατάσταση που μόνο ντροπή δηλώνει για το κοινωνικό χώρο μιας απόμακρης επαρχίας απο τον υπόλοιπο Κρητικό ιστό.

Ποιός αντιδρά με τρόπο που η φωνή και η αντίδραση του θα βρεί ανοικτά αυτιά.

Ποιοί είναι αυτοί που θα ξεπεράσουν τον εαυτό τους και θα χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι των θεσμικών τοπικών παραγόντων της ευρύτερης Περιφέρειας Κρήτης.

Ποιά διαδήλωση και αντίδραση εκδηλώθηκε στο κατάστημα της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, απο αντιπροσωπεία ή απο κατοίκους της επαρχίας.

Υπουργοί και υφυπουργοί με Κρητικές δυτικές και όχι μόνο ρίζες χαίρουν εκτίμησης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, και των δομών που κατά καιρούς χαρίζουν με υπερηφάνεια στις εκάστοτε περιοχές.

Πηγή : Sitiakanea.gr

Συνολικες προβολες σελιδας