Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Ραγδαίες εξελίξεις στο Δήμο Ιεράπετρας: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Αργ. Πανταζής

https://s1.neakriti.gr/images/1542x770/files/2018-10-02/pantazis2_.jpg
Από όλες τις δημοτικές επιτροπές στις οποίες συμμετείχε παραιτήθηκε ο Αργύρης Πανταζής
Ανεξαρτητοποιήθηκε ο μέχρι χθες αντιδήμαρχος Τοπικών Κοινοτήτων Αργύρης Πανταζής. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του δημάρχου Ιεράπετρας σε συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής ότι, καταργεί την αντιδημαρχία αυτή και αναλαμβάνει ο ίδιος τα θέματα των Τοπικών Κοινοτήτων.

Ο Αργύρης Πανταζής παραιτήθηκε από όλες τις δημοτικές επιτροπές στις οποίες συμμετείχε, με επιστολή που κατέθεσε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και κοινοποίησε στον δήμαρχο Ιεράπετρας.
Μέχρι τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες ο Αργύρης Πανταζής, θα ανακοινώσει σε συνέντευξη Τύπου, τη συγκρότηση νέας Δημοτικής παράταξης , που θα έχει στόχο τις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές , οι οποίες θα διεξαχθούν το Μάη του 2019.
Στην επιστολή του ο Αργύρης Πανταζής αναφέρει: «Κύριε πρόεδρε, Κύριε Δήμαρχε, θα ήθελα με την επιστολή μου αυτή, να σας ανακοινώσω την επιθυμία μου για την αντικατάσταση μου από όλες τις επιτροπές που συμμετείχα έως σήμερα, είτε ως πρόεδρος, είτε ως μέλος των επιτροπών αυτών. Δεν επιθυμώ σε καμιά περίπτωση την παραμονή μου στην παράταξη του κ. Καλαντζάκη και στις προαναφερθείσες επιτροπές».
Ερωτηθείς για τις απρόσμενες αυτές εξελίξεις ο δήμαρχος Ιεράπετρας από το neakriti.gr απάντησε ότι: «Είχα ενημερώσει πριν από 2,5 χρόνια τον κ. Πανταζή, ότι είχα αποφασίσει να καταργήσω λίγους μήνες πριν το τέλος της Δημοτικής μας θητείας, την αντιδημαρχία των Τοπικών Κοινοτήτων, για να αναλάβω προσωπικά την επίλυση των θεμάτων που απασχολούν τα χωριά μας. Το γνώριζε από την πρώτη ημέρα που ανάλαβε σε αυτό το πόστο. Σίγουρα έχουν δημιουργηθεί κάποιες τριβές στο εσωτερικό της παράταξης μας. Κάποιοι αισθάνονται πικρία και κάποιοι είτε θέλουν να αποχωρήσουν η να μην ασχοληθούν ξανά με τα κοινά. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που υποστηρίζουν την παράταξη και το Δημοτικό μας έργο. Υπάρχουν και κάποια νέα πρόσωπα που μας έχουν προσεγγίσει και θα είναι μαζί μας στις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές. Θεωρώ θεμιτό να υπάρχουν φιλοδοξίες από ορισμένους, που θέλουν να δημιουργήσουν άλλες δημοτικές κινήσεις. Όλους μας, θα μας κρίνει στην κάλπη, ο λαός της Ιεράπετρας. Εγώ ξεκαθάρισα στους συναδέλφους μου, ότι θα ηγηθώ εκ νέου της προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα μας. Η Ιεράπετρα χρειάζεται μια δυναμική παρουσία στα δημοτικά πράγματα και αυτό εμείς μπορούμε να το εγγυηθούμε», κατέληξε ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, τονίζοντας ότι, στους τελευταίους 8 μήνες που απομένουν μέχρι τις εκλογές ο Δήμος Ιεράπετρας θα συνεχίσει απρόσκοπτα να υλοποιεί τα έργα που έχει ξεκινήσει, χωρίς να χάσει πολύτιμο χρόνο με προεκλογικές αντιμαχίες.
Πάντως, το κλίμα στη Δημοτική παράταξη «Ιεράπετρα Νέα Πορεία» του Θεοδόση Καλαντζάκη, δεν είναι όπως ήταν  στο ξεκίνημα της Δημοτικής του θητείας. Αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι δεν κρύβουν τη διαφοροποίηση τους, έχοντας αποκοπεί από τη Δημοτική ομάδα, και κάποιοι δηλώνουν καθαρά ότι δεν θα στηρίξουν εκ νέου την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου.
Στην πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, η Δημοτική παράταξη «Δημιουργική Συνεργασία» με επικεφαλής πλέον τον Μανόλη Ζερβάκη, μετά την παραίτηση του Γιώργου Προϊστάκη, συνεχίζει τη διαβούλευση για την επιλογή της προσωπικότητας η οποία θα τεθεί επικεφαλής της παράταξης στις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές.
Οι υποψηφιότητες που είχαν κατατεθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου ήταν των: Αλέκου Παντελάκη, Νίκου Δασκαλάκη και Μάνου Μαρκόπουλου.
Η επιτροπή διαβούλευσης όμως, συνεχίζει τις συζητήσεις και με άλλες γνωστές προσωπικότητες όπως είναι οι: Σήφης Αναστασάκης, Γιάννης Παπατσάκωνας, Νίκος Παπαδάκης, Τάκης Πατεράκης και Γιάννης Ψαρουδάκης.
Οι επικεφαλής των υπόλοιπων Δημοτικών παρατάξεων: Μιχάλης Μαχαιράς, Ελένη Βλάσση, Μαρία Κοτσιφάκη και Μιχάλης Βιαννιτάκης, δεν έχουν ανοίξει ακόμη τα χαρτιά τους για τις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές.

Συνολικες προβολες σελιδας