Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

ΜΝΗΜΕΣ ΓΑΙΑΣ

http://style100fm.gr/style100/wp-content/uploads/2018/10/IMG_1269-1-710x434.jpgΈνα ταξίδι στα τοπία και τα μνημεία της γεωλογικής κληρονομιάς περιοχών που αναγνωρίζονται από την UNESCO ως Παγκόσμια Γεωπάρκα


Σε ένα γοητευτικό ταξίδι σε περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου που έχουν αναγνωρισθεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Γεωπάρκα μας προσκαλεί η μεγάλη έκθεση «ΜΝΗΜΕΣ ΓΑΙΑΣ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ UNESCO ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ» με στόχο να γνωρίσουμε την ομορφιά των τοπίων και των γεωλογικών μνημείων της Φύσης και να αποτελέσει κίνητρο για να τα επισκεφτούμε και να συμμετέχουμε στις ποικίλες τουριστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που προσφέρονται κάθε χρόνο στους επισκέπτες τους.
Η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα από 12 Οκτωβρίου 2018 έως 12 Μαΐου 2019. Η έκθεση παρουσιάζει τα μοναδικά γεωλογικά και φυσικά μνημεία που φιλοξενούν τα Γεωπάρκα της Ελλάδας και της Κύπρου, εντυπωσιακά τοπία, απολιθωμένα δάση, φαράγγια, καταρράκτες, σπήλαια, ακτές, κοιλάδες, απολιθώματα σπονδυλωτών και μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε την ιστορία της Γης μας αλλά και τη ιστορία της ανατολικής Μεσογείου.
Πρόκειται για μια έκθεση που είναι σχεδιασμένη ώστε να προσελκύει το ενδιαφέρον των επισκεπτών όλων των ηλικιών. Η περιήγηση στο χώρο πλαισιώνεται από επιστημονική ενημέρωση, προσαρμοσμένη στο ηλικιακό επίπεδο των επισκεπτών της με στόχο να μας μεταφέρει όλους μας νοερά σε ανεξερεύνητα μονοπάτια της ιστορίας της Γης.
Η έκθεση πέρα από την επιστημονική της επάρκεια και τον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα αποτελεί παράλληλα και ένα μοναδικό εργαστήρι για μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, φοιτητές και εκπαιδευτικούς.
Τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO είναι περιοχές που διαθέτουν μνημεία γεωλογικής κληρονομιάς παγκόσμιας αξίας, μας βοηθούν στην κατανόηση και αντιμετώπιση των σύγχρονων περιβαλλοντικών προβλημάτων μας στο πλαίσιο του δυναμικού πλανήτη που ζούμε αλλά και αναδεικνύουν όλες τις πτυχές της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO αποτελούν την νεότερη κατηγορία περιοχών που αναγνωρίζονται από την UNESCO.
Η έκθεση «Μνήμες Γαίας – Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας-Κύπρου» πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πράξης «Γεωτουρισμός στα νησιωτικά Γεωπάρκα» και ακρωνύμιο GEO-IN του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ 2014 – 2020 με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.
Εκπαιδευτικές δραστηριότητες
Στα πλαίσια της Έκθεσης οργανώνονται καθημερινά ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα και επιστημονικές ενημερωτικές δράσεις προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο των γεωπάρκων μέσα από δημιουργικά εκπαιδευτικά ταξίδια.
Ειδικά για σχολικές ομάδες μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και ειδικές ομάδες επισκεπτών, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου θα οργανώνει καθημερινά ειδικές εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δραστηριότητες.
Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση στο τηλέφωνο 210 9469641.
Ίδρυμα Ευγενίδου: Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο (είσοδος από οδό Πεντέλης 11).

Συνολικες προβολες σελιδας