Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Νωρίτερα θα ξεκινήσει η επόμενη σαιζόν για τη Σητεία, αναμένεται αύξηση πτήσεων από την Σκανδιναβία

Ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή η φετινή τουριστική σαιζόν με τρεις πτήσεις τσάρτερ από το αεροδρόμιο της Σητείας προς αεροδρόμια της Γερμανίας.

Για την επόμενη χρονιά τα μηνύματα είναι αισιόδοξα, «όπως διαφαίνεται, θα είναι μία ακόμη πιο δυναμική χρονιά για την περιοχή μας», τόνισε ο Αερολιμενάρχης Σητείας κ. Δημήτρης Βερίγος.
Και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την φετινή τουριστική περίοδο. «Η φετινή σαιζόν ολοκληρώνεται και σε γενικές γραμμές ήταν μία καλή σαιζόν. Η πληρότητα που είχαμε ήταν της τάξης του 60% έως 100% ανάλογα τις συνεργασίες με τους tour operators και τους προορισμούς.
Είναι άξιο αναφοράς ότι οι επισκέπτες που ήρθαν στην περιοχή ήταν ικανοποιημένοι, ιδιαίτερα οι Σκανδιναβοί, πολλοί εκ των οποίων είχαν έρθει πέρυσι και επανήλθαν φέτος και μάλιστα μία, δύο ή και τρεις φορές. Αυτό σημαίνει ότι τους αρέσει η περιοχή. Είναι στις προδιαγραφές που επιθυμούν κι ευελπιστούμε ότι και η επόμενη θα είναι μία καλή χρονιά για την περιοχή μας».
Σύμφωνα με τα ισχύοντα αναμένεται η επόμενη σαιζόν να ξεκινήσει νωρίτερα κατά μία εβδομάδα, δηλαδή στις 12 Μαΐου και να ολοκληρωθεί μία εβδομάδα αργότερα, στις 28 Οκτωβρίου. Μάλιστα αναμένεται αύξηση πτήσεων από την Σκανδιναβία, με την προσθήκη πτήσεων από την Νορβηγία.
Όπως πρόσθεσε ο κ. Κακουράκης, «παρ’ ότι από τα μέσα της φετινής σαιζόν άνοιξαν ανταγωνίστριες αγορές όπως της Τουρκίας, της Τυνησίας, του Μαρόκο, σε ό,τι αφορά τους Σκανδιναβούς δεν δείχνουν προτίμηση σε αυτούς τους προορισμούς. Ευελπιστούμε λοιπόν ότι και η επόμενη περίοδος θα εξελιχθεί καλά.
Φέτος είχαμε στην περιοχή μας μία αύξηση της τάξης του 10% σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά. Βέβαια υπάρχει ένα σημαντικό θέμα που σχετίζεται με τον αριθμό των κλινών στην περιοχή μας, που -ως γνωστόν- δεν είναι μεγάλος και ικανός να υποστηρίξει μία μεγαλύτερη αύξηση. Όταν λέμε κλίνες, εννοούμε των προδιαγραφών των tour operators. Είναι θέμα που σχετίζεται με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής».
Φέτος ο αριθμός πτήσεων τσάρτερ για πρώτη φορά έφτασε τις επτά. Τέσσερις από την Σκανδιναβία και συγκεκριμένα δύο από τη Δανία, μια από τη Σουηδία -και μία από τη Νορβηγία δοκιμαστικά και όχι για όλη τη σαιζόν. Αντίστοιχα τρεις από την Γερμανία, Μόναχο, Ντίσελντορφ και Φρανκφούρτη. Οι επισκέπτες διέμεναν στην Σητεία, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, του Παλαικάστρου, του Μακρύ Γιαλού του Μόχλους και της Ιεράπετρας.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας