Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Η καθαριότητα και η αποκομιδή απορριμμάτων στο δήμο Σητείας

Ένα θέμα που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Σητείας κατόπιν σχετικών ερωτημάτων και επισημάνσεων από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Πλακαντωνάκη ήταν αυτό της καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων από σημεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής τα οποία αποτελούν πολύ άσχημες εικόνες για ντόπιους και επισκέπτες.
Ο κ. Πλακαντωνάκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα χωροθέτησης κάποιων κάδων ώστε να εξυπηρετούν τους πολίτες, στην αναγκαιότητα αλλαγής σπασμένων κάδων αλλά και πλύσης αυτών ώστε να μην υπάρχουν οι δυσάρεστες οσμές. Επίσης μίλησε για κάποια σημεία που αποτελούν μικρές χωματερές εναπόθεσης μπαζών, τονίζοντας ότι πρέπει να σταματήσει αυτό και επισημαίνοντας ότι τα ζητήματα καθαριότητας είναι πολύ σημαντικά και ουσιαστικά για την καθημερινότητα των πολιτών και την εικόνα της πόλης.
Λαμβάνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θ. Πατεράκης σημείωσε ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που έχει πολλαπλές διαστάσεις. Προσεγγίζοντας την οικονομική διάσταση τόνισε ότι κάθε χρόνο ο Δήμος αγοράζει περίπου 80 κάδους καινούριους – δεν υπάρχει δυνατότητα μεγαλύτερης προμήθειας διότι η υπηρεσία είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα – με τους οποίους αντικαθιστά τους σπασμένους. Πρόσθεσε ότι έχουν αντικατασταθεί ακόμη όλοι οι σπασμένοι κάδοι ανακύκλωσης και υπάρχει η δυνατότητα να γίνει το ίδιο και την επόμενη χρονιά και έχει εξασφαλιστεί επίσης την επόμενη χρονιά η παραχώρηση ακόμη ενός μικρού απορριμματοφόρου που να έχει την δυνατότητα αποκομιδής σε όλα τα στενά της πόλης και να αυξηθεί η ανακύκλωση. «Όμως δεν μπορούμε να τοποθετούμε συνέχεια καινούριους κάδους και να σπάνε. Κάποιος φταίει. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν κάποιοι ότι είναι περιουσία του Δήμου, όλων των πολιτών», τόνισε ο κ. Πατεράκης. Στο σημείο αυτό δεν έκρυψε μάλιστα την αγανάκτηση του λέγοντας ότι για άλλη μία φορά, τελευταία – πιθανότητα το βράδυ της Κυριακής – κάποιος ή κάποιοι προχώρησαν σε βανδαλισμούς στο σιντριβάνι στα Πλατανάρια. «Έσπασαν πάλι τα πλακάκια από την περίμετρο του σιντριβανιού! Είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει. Είναι απαράδεκτο!»,  τόνισε.
Για την αγορά πλυντηρίου όπως σημείωσε τέθηκε το δίλημμα της προμήθειας αυτής ή ενός μεγάλου απορριμματοφόρου το οποίο και επιλέχθηκε προκειμένου να καλύπτονται οι μακρινές αποστάσεις και να μην γίνονται διπλά δρομολόγια. Για το πλύσιμο των κάδων επιλέχθηκε η λύση του πλυσίματος αυτών με την παροχή υπηρεσιών τρίτου (σύμβαση με ιδιώτη για τρία πλυσίματα τον χρόνο).
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας