Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Ο απόλυτος παραλογισμός, ο κ. Καραμανωλάκης ξαναχτύπησε

Ο κύριος Καραμανωλάκης την ημέρα που συζητιόταν το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου,ένα τόσο σημαντικό θέμα, απουσίαζε. Θεώρησε όμως ότι κάτι έπρεπε να πει και έκανε δημοσίευση. Και τι είπε στην ουσία;

Οτι ο δήμαρχος είπε στους υπαλλήλους των υπηρεσιών του να μην δημοπρατούν έργα για τέσσερα χρόνια αλλά να τεμπελιάζουν και να μην κάνουν τίποτα. Τον τελευταίο χρόνο να τα δημοπρατήσουν όλα μαζί για λόγους προεκλογικούς. Λες και η δημοπράτηση είναι μιας μέρας η μιας εβδομάδας δουλειά. Αν είναι έτσι τότε λυπούμαστε πολύ αλλά δεν γνωρίζει πώς δουλεύει ο δήμος, και αυτό είναι επικίνδυνο.
Θα έπρεπε λοιπόν να ξέρει ότι από τη στιγμή που ξεκινάει ένας διαγωνισμός μέχρι την υπογραφή της σύμβασης χρειάζονται 6 έως 7 μήνες. Μέχρι να εγκατασταθεί ο εργολάβος χρειάζονται 10 μήνες. Να γιατί καθυστερούν τα έργα.
Επίσης θα έπρεπε να ξέρει ότι δύο υπάλληλοι δεν επαρκούν και δεν εχουν το χρόνο να δημοπρατούν τόσα έργα και προμήθειες. Δεν έκανε τον κόπο να τους ρωτήσει. Γιατί αν τους ρωτούσε θα του έλεγαν αυτό που πάρα πολλές φορές ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, ότι δηλαδή λόγω της αλλαγής του νόμου των δημοπρατήσεων από τον Ιούλιο του 2016 κανένας Δήμος δεν δημοπράτησε έργα.
Επίσης οι προσκλήσεις από τα υπουργεία και την Περιφέρεια ξεκίνησαν τέλη του 17, αρχές του 18.
Να μην τα διεκδικήσουμε;
Να περιοριστούμε στις 350.000 € που μας δίνει το κράτος (ΣΑΤΑ);
Να μοιράσουμε τη φτώχεια μας;
Γιατί αν ερχόταν, ίσως καταλάβαινε ότι τα χρήματα του τεχνικού προγράμματος προέρχονται κυρίως από τα Υπουργεία,την Περιφέρεια και από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Κούφια λόγια λοιπόν και επικοινωνιακά τρικ. Και όλα αυτά στο Facebook γιατί στο δημοτικό συμβούλιο γνωρίζει ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει και γι αυτό απουσιάζει συστηματικά και αποφεύγει να πάρει θέση στα περισσότερα σημαντικά θέματα.
Και καλά αυτός. Δεν γνωρίζει και δεν έμαθε. Κάποιοι έμπειροι που συμφωνούν μαζί του;
Για την ιστορία συνεχίζουν να τρέχουν προσκλήσεις. Αυτές τις ημέρες θα ανακοινωθούν έργα αγροτικής οδοποιίας στην κοινότητα Παπαγιαννάδων  560.000 € και έργα αποχέτευσης στα Αχλάδια 150.000 €. Και έχει και συνέχεια. Να μην τα πάρουμε λοιπόν γιατί σε εφτά μήνες έχουμε εκλογές;
ΝΙΚΟΣ ΛΑΤΖΑΝΑΚΗΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας