Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Προετοιμάζεται για μικτό λιμάνι 250 θέσεων η Σητεία – Ξεκινούν ξανά οι νυχτερινές πτήσεις μετά το πρόβλημα

https://radiolasithi.gr/wp-content/uploads/siteia-limani_1_radiolasithi.gr_-e1539593825145.jpg
Τα απαραίτητα επόμενα βήματα για την κατασκευή ενός σύγχρονου και μεγαλύτερου λιμανιού το οποίο θα αποτελεί μια ουσιαστική θαλάσσια πύλη εισόδου της Κρήτης προετοιμάζει η Σητεία με τη δεύτερη φάση του Μάστερ Πλαν να παρουσιάζεται χθες από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο
και να προετοιμάζεται για τη συζήτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και την έναρξη της φάσης διαβούλευσης με φορείς και πολίτες.
Ο Δήμαρχος της Σητείας Θοδωρής Πατεράκης μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε πως η διαδικασία προχωρά με βάση το χωροταξικό σχέδιο της Κρήτης όπου προβλέπεται η ύπαρξη ενός τέτοιου λιμανιού στη Σητεία και πρέπει πλέον να μελετηθούν αναλυτικά όλες οι ανάγκες  και οι απαιτήσεις που προκύπτουν από ένα τέτοιο έργο αφού δεν είναι καθόλου λίγα αυτά που πρέπει να γίνουν για να είναι σε θέση η Σητεία να αποκτήσει και να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός τέτοιου μεγάλου λιμανιού.
Αυτό που προβλέπεται να γίνει είναι ένα μικτό λιμάνι που θα μπορεί με πλωτές εξέδρες να εξυπηρετεί 250 μικρά και μεσαία σκάφη 12 έως 30 μέτρων, επέκταση του μόλου ώστε να μπορούν να δένουν μεγάλα κρουαζιερόπλοια, αλλά και ένας νέος σχεδιασμός της Χερσαίας Ζώνης για τις απαραίτητες υποδομές του τουρισμού, αναψυχής, το Λιμεναρχείο, μια μικρή ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και παράλληλα να μπορεί το παραλιακό μέτωπο να χρησιμοποιείται ως πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος να μπορούν να μπαίνουν οχήματα έκτακτης ανάγκης κλπ.
Παράλληλα όπως είπε θα μελετηθούν και οι ενδεχόμενες αρνητικές συνέπειες ενός τέτοιου έργου κάτι που θα φανεί καθαρά από τις κυματολογικές μελέτες και της περιβαλλοντικές μελέτες που θα γίνουν.
Λύνεται το πρόβλημα με το αεροδρόμιο
Ένα σημαντικό πρόβλημα που είχε σαν αποτέλεσμα να έχουν σταματήσει οι νυκτερινές πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Σητείας με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα αλλά κυρίως παράπονα από επισκέπτες με πτήσεις τσάρτερ που άλλαζαν τον προγραμματισμό τους αφού αναγκάζονταν να προσγειωθούν στο Ηράκλειο, φαίνεται πως θα λυθεί τις επόμενες μέρες όπως ανέφερε ο κ. Πατεράκης.
Αιτία του προβλήματος αρχικά ήταν η βλάβη μιας κεραίας που ήταν απαραίτητη για την αυτόματη προσγείωση των αεροσκαφών τη νύχτα. Η κεραία αντικαταστάθηκε σε δέκα μέρες, όμως οι πτήσεις δεν ξεκίνησαν, αφού ήταν απαραίτητη η εκ νέου πιστοποίηση του αεροδρομίου από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει αφού το μοναδικό αεροσκάφος που υπάρχει για αυτή την δουλειά ήταν καθηλωμένο λόγω βλάβης η οποία ακόμα δεν έχει επιδιορθωθεί!
Τελικά η ΥΠΑ προχώρησε σε ενοικίαση άλλου αεροσκάφους, και τις επόμενες μέρες πρόκειται να γίνει η απαραίτητη πτήση ώστε να πιστοποιηθεί ξανά το αεροδρόμιο της Σητείας για νυκτερινές πτήσεις.
Ο κ. Πατεράκης τόνισε πως το πρόβλημα που προέκυψε δείχνει την μεγάλη ανάγκη να υπάρξει μια καλύτερη διαχείριση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αφού υπάρχουν ήδη συμφωνίες για περισσότερες πτήσεις τσάρτερ για του χρόνου και είναι ανεπίτρεπτο να κλείνει το αεροδρόμιο για τέτοιους λόγους.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας