Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Η Σητεία τιμά τον Ελβετό φιλέλληνα γιατρό Julien Grivel

https://cdn.cretalive.gr/_750xAUTO_fit_center-center_86/prosklhsh-hteia.jpg?mtime=20180925073110Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιείται την ερχόμενη Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 7 το βράδυ στην αίθουσα του ξενοδοχείου SITIA BEACH. Η πόλη του Κορνάρου τιμά το γνωστό Ελβετό φιλέλληνα και ανθρωπιστή γιατρό κ. Julien Grivel.


Συγκεκριμένα ο Σύλλογος φίλων νοσοκομείου Σητείας, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λασιθίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Σητείας και το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της πόλης, συνδιοργανώνουν αφιέρωμα και τιμή για το ανθρωπιστικό του έργο και το τελευταίο του βιβλίο «Σεβαστή» που εκδόθηκε σε ελληνική μετάφραση από τη Βιβλιοθήκη «Μανόλης Φουντουλάκης».
Το συντονισμό της εκδήλωσης και την παρουσία του βιβλίου του θα κάνει η φιλόλογος κ. Άννα Μανουσάκη, ενώ για τη ζωή και το ανθρωπιστικό του έργο θα μιλήσει ο πολιτικός μηχανικός κ. Κωστής Μαυρικάκης. Η εκδήλωση τελείται υπό την αιγίδα της Ελβετικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.
Να θυμίσουμε ότι ο Ελβετός φιλέλληνας τιμήθηκε αρχές του 2018 από τον πρόεδρο της Βουλής κ. Ν. Βούτση, σε μια ειδική τελετή στο γραφείο του, συμπτωματικά σε μια σημαδιακή ημερομηνία. Στις 8 Φεβρουαρίου ημέρα που είχε φύγει ο αξέχαστος Νίκος Ξυλούρης. Στη λιτή τελετή στη Βουλή τότε, είχε παρευρεθεί και η σύζυγος του μεγάλου κρητικού, Ουρανία.
Η Σητεία τιμά τον Ελβετό φιλέλληνα γιατρό Julien Grivel  

Πηγή : Creta live
 https://cdn.cretalive.gr/_750xAUTO_fit_center-center_86/prosklhsh-hteia.jpg?mtime=20180925073110

Συνολικες προβολες σελιδας