Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Με αισιοδοξία προχωράει ο Σεπτέμβριος στην περιοχή Ιτάνου

Αναπτερώνει ο Σεπτέμβριος τις ελπίδες των εμπλεκομένων στον τομέα του τουρισμού για την τελική έκβαση της τρέχουσας τουριστικής σαιζόν στην περιοχή του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Ιτάνου.
Εφ’ όσον τα τωρινά δεδομένα ισχύσουν για όλο το μήνα, αλλά και το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου, τότε εκτιμάται ότι θα μπορεί να αντιμετωπιστεί η «ζημία» των πρώτων μηνών της φετινής τουριστικής περιόδου, που δεν ήταν καλοί.
Θετικά ξεκίνησε και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα ο Σεπτέμβρης για τη συγκεκριμένη περιοχή. Η τουριστική κίνηση κυμαίνεται δε στα ίδια περίπου επίπεδα με τον περυσινό.
Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Ιτάνου κ. Κων. Κοξαράκης «θετικό ήταν το πρόσημο του Αυγούστου όπου η πληρότητα κυμάνθηκε από 80% έως 100%. Καλή είναι και η εικόνα του Σεπτεμβρίου ως τώρα, ενώ αισιόδοξα είναι τα μηνύματα και για την συνέχεια του μήνα όπως και για το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, ωστόσο θα πρέπει να αποτυπωθούν στην πράξη, κάτι το οποίο εύχονται όλοι.
Σε ικανοποιητικά επίπεδα κινείται μέχρι τώρα η κίνηση κι ελπίζουμε αυτό να συνεχιστεί ως το τέλος για να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε την “ζημία” του Ιουλίου, αλλά και του διαστήματος που προηγήθηκε, αφού από τα μέσα του Μάη και τον Ιούνιο δεν ήταν ικανοποιητική η κίνηση. Αυτήν την ώρα η πληρότητα των καταλυμάτων κυμαίνεται από 75% έως και 100% σε κάποιες περιπτώσεις. Κατά μέσο όρο πιστεύω ότι είναι περίπου 80%, βέβαια με χαμηλότερες τιμές αυτήν την περίοδο.
Υπάρχει όμως και μία άλλη γκάμα επισκεπτών τώρα που κάνουν τις διακοπές τους, που επιζητούν ηρεμία ενώ ο μεγάλος “πνεύμονας” εξακολουθεί να είναι το surfing για την περιοχή. Έχουμε αρκετούς surfers που κάνουν την διαφορά, όπως λέμε, καθ’ όλη την διάρκεια της σαιζόν».
Η εικόνα της τρέχουσας περιόδου παρουσιάζει επίσης διακυμάνσεις από περιοχή σε περιοχή, δηλαδή παρατηρείται μία μειωμένη κίνηση στον Ξερόκαμπο, μία αυξημένη στην Ζάκρο -έως και 100% πληρότητα- και στην περιοχή του Παλαικάστρου.
Διαφοροποιήσεις υπάρχουν και στα καταλύματα με εκείνα που συμπληρώνουν όλες τις σωστές προδιαγραφές να έχουν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.
Στην πλειονότητά τους οι επισκέπτες του Σεπτεμβρίου προέρχονται από την Γερμανία κι ακολούθως από την Γαλλία. Λίγοι Ιταλοί, Αυστριακοί και Ελβετοί, αλλά και μικρός αριθμός Σκανδιναβών σε συγκεκριμένα καταλύματα, που συνεργάζονται με το τουριστικό γραφείο που δραστηριοποιείται στην περιοχή.
Μέσης ηλικίας είναι στην πλειοψηφία τους οι τουρίστες αυτήν την εποχή, στην περιοχή ωστόσο για το επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένονται και επισκέπτες μικρότερων ηλικιών, που είθισται αυτήν την περίοδο να έρχονται για τις διακοπές τους.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας