Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Γιορτή στο Παλαίκαστρο για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Ο Σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων Ιτάνου συνεχίζει τις προσπάθειές του στην κατεύθυνση προβολής της περιοχής. Μάλιστα φέτος για πρώτη φορά θα συμμετέχει σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδοχείων Σητείας και τον Δήμο στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου αποσκοπώντας στην περαιτέρω προώθηση της περιοχής.

Επίσης μία άλλη δράση για την οποία προετοιμάζεται ο Σύλλογος είναι και η διοργάνωση και φέτος της εκδήλωσης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στις 27 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μία θεσμοθετημένη εκδήλωση, η οποία λαμβάνει χώρα στο Παλαίκαστρο για περισσότερα από είκοσι συναπτά έτη.
«Είναι μία γιορτή», σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κων. Κοξαράκης, «που αποσκοπεί στην προβολή της περιοχής, αλλά και γενικότερα της Σητείας και της Κρήτης κατά την οποία οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τοπική φιλοξενία, τα ήθη, έθιμα και τα τοπικά προϊόντα της περιοχής. Στην διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρονται δωρεάν τοπικά εδέσματα, ρακή, κρασί, ενώ λειτουργεί και καζάνι προκειμένου να δουν την διαδικασία απόσταξης της τσικουδιάς. Η γιορτή πλαισιώνεται από παραδοσιακή μουσική και χορούς από ντόπιους καλλιτέχνες και χορευτικά σχήματα. Μέσα από όλη αυτή την διαδικασία οι τουρίστες έχουν άμεση επαφή με τα τοπικά δρώμενα και οι εντυπώσεις που αποκομίζουν είναι πάντα πολύ καλές, τις οποίες και μεταφέρουν σε οικείους στον τόπο τους, λειτουργώντας ως οι καλύτεροι “διαφημιστές” της περιοχής. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο, την ΜΑΔΕΣ, τα καταστήματα της περιοχής, την συνεισφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου ενώ τα τελευταία δύο χρόνια στηρίζεται και από την Περιφέρεια».
Ο κ. Κοξαράκης ευχαρίστησε τόσο τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη όσο και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Πελαγία Πετράκη για την ανταπόκριση στο αίτημα του Συλλόγου και την οικονομική ενίσχυση με το ποσό των 3.000 για την κάλυψη αναγκών της εκδήλωσης. Ευχαρίστησε επίσης όλους όσοι συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην διεξαγωγή της και υπεύθυνε ανοικτό κάλεσμα σε όποιον επιθυμεί να παραστεί σε αυτή την γιορτή που κάθε χρόνο συγκεντρώνει επισκέπτες, περισσότερους από 700, που πραγματοποιούν διακοπές σε όλη την επαρχία Σητείας.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας