Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να ανοίξει και ο δεύτερος παιδικός σταθμός στη Σητεία

Πάνω από 110 παιδιά θα φιλοξενηθούν φέτος στον παιδικό σταθμό Σητείας και του Παλαικάστρου. Εφ’ όσον όλα κυλήσουν ομαλά, τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η λειτουργία και του δεύτερου Παιδικού Σταθμού της Σητείας, επομένως ο συνολικός αριθμός των παιδιών θα αυξηθεί.

Για τον δεύτερο Παιδικό Σταθμό της Σητείας, έχει πιστωθεί στον προϋπολογισμό του ΔΟΚΑΣ το ποσό των 50.000 €, που θα καλύψουν ενέργειες και δράσεις για να καταστεί λειτουργικός. Όπως ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Αντιδήμαρχος Σητείας και Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ κ. Λεωνίδας Τερζής «θεωρούμε ότι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες και αναμένοντας και τις δύο βρεφονηπιοκόμους από το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, να υπάρξει δυνατότητα έναρξης της λειτουργίας του Παιδικού. Θα δημιουργηθεί ένα τμήμα των 25 παιδιών που σημαίνει ότι θα μπορέσουμε συνολικά να εξυπηρετήσουμε σχεδόν το 90% των αιτήσεων που έχουμε για την σχολική χρονιά 2018-2019.
Η προσπάθεια λειτουργίας του νέου Παιδικού στη Σητεία εξάλλου εντάσσεται στη λογική εξυπηρέτησης περισσοτέρων οικογενειών που επιθυμούν να φοιτήσουν τα παιδιά τους σε Παιδικούς ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις επαγγελματικές και βιοποριστικές τους υποχρεώσεις, κάτι που είναι πολύ σημαντικό ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε για κάθε οικογένεια. Εξάλλου οι δομές των Παιδικών Σταθμών γενικότερα έχουν συσταθεί κατά κύριο λόγο για να εξυπηρετούν και να στηρίζουν τις οικογένειες όπου και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι».
Με την δημιουργία και του νέου Παιδικού Σταθμού στην Σητεία θα υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 130 παιδιών συνολικά στις τρεις δομές της Σητείας και του Παλαικάστρου, δηλαδή κάλυψη του 90% των αιτήσεων.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας