Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Έξι τραγωδίες σε λίγες ώρες στην Κρήτη - «Μαύρο» 48ωρο

https://s1.neakriti.gr/images/1542x770/files/Image/201711/doc_20171107_1875144_eggrafo_bardias.jpg 2 νεκροί σε τροχαία, 1 ανήλικος νεκρός από χρήση ναρκωτικών και 3 έδωσαν τέλος στη ζωή τους.
Έξι ανθρώπινες ζωές, έξι τραγικές ιστορίες... Μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις... 48 ωρών, συνολικά έξι συνάνθρωποί μας άφησαν την τελευταία τους πνοή στην Κρήτη, όλοι τους με άκρως δραματικό τρόπο...

Από την περασμένη Παρασκευή έως νωρίς χθες το μεσημέρι, τρεις άνθρωποι προέβησαν - όπως όλα δείχνουν - στο απονενοημένο διάβημα, άλλοι δύο “θυσιάστηκαν” στον βωμό της κρητικής ασφάλτου, ενώ, τέλος, ένας νεαρός συντοπίτης μας μόλις 17 ετών “έσβησε”, σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από υπερβολική κατανάλωση ναρκωτικών χαπιών.
Ένας 34χρονος πατέρας, που βρήκε φρικτό θάνατο στην άσφαλτο και δε θα ξαναδεί ποτέ την οικογένειά του, ένας 91χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος βρήκε μαρτυρικό τέλος πίνοντας φυτοφάρμακο, κι ένα 18χρονο παλικάρι, που βρέθηκε κρεμασμένο μέσα στο σπίτι του, στον Αποκόρωνα Χανίων, αποτελούν τους “πρωταγωνιστές” τριών από τις συνολικά έξι ανείπωτες τραγωδίες που εκτυλίχθηκαν τα τελευταία 24ωρα στο νησί μας...

Νεκρός 17χρονος από υπερβολική δόση
Ένας νεαρός μόλις 17 ετών έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή μέσα στο σπίτι του, στη συνοικία της Αγίας Τριάδας, στην πόλη του Ηρακλείου. Νωρίς χθες Κυριακή το μεσημέρι, το ΕΚΑΒ ενημερώθηκε για το εν λόγω περιστατικό και άμεσα κινητή μονάδα με διασώστες μετέβη στο σπίτι της Αγίας Τριάδας. Εντούτοις, δεν κατάφεραν να κάνουν το παραμικρό για να σώσουν τον άτυχο νέο, καθώς - όπως διαπιστώθηκε - ήταν ήδη νεκρός.
Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, στο πτώμα του 17χρονου είχε επέλθει νεκρική ακαμψία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο άτυχος νεαρός άφησε την τελευταία του πνοή προχθές Σάββατο το βράδυ. Στο σημείο μετέβη, πάντως, τάχιστα ιατροδικαστής, προκειμένου να πέσει “φως” στις συνθήκες θανάτου του παλικαριού. Όπως όλα δείχνουν, πάντως, ο 17χρονος βρήκε τραγικό θάνατο λόγω υπερβολικής δόσης. Συγκεκριμένα, ο άτυχος ανήλικος φέρεται να ήπιε ναρκωτικά χάπια, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.
Έτσι, στον τόπο της τραγωδίας μετέβη - μεταξύ άλλων - και κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου. Όπως είναι λογικό, στο “μικροσκόπιο” των Αρχών έχουν μπει άτομα με τα οποία είχε επικοινωνήσει ο νεαρός τις τελευταίες ώρες του σύντομου βίου του... Μέχρι χθες, πάντως, δεν είχαν διακριβωθεί επισήμως τα αίτια του θανάτου του 17χρονου, κάτι που αναμένεται να γίνει μετά τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στη σορό του. Εξάλλου, αναμένεται να γίνουν και τοξικολογικές εξετάσεις, που ενδεχομένως ρίξουν φως στις ακριβείς συνθήκες θανάτου του.
Θρήνος για τον 34χρονο Νίκο από τη Γέργερη
Στο μεταξύ, προχθές Σάββατο, δύο συνάνθρωποί μας τραυματίστηκαν βαρύτατα σε τροχαία ατυχήματα στα οποία ενεπλάκησαν και λίγες ώρες αργότερα άφησαν αμφότεροι την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο. Πλέον, ο αριθμός των συνανθρώπων μας που έχουν “σβήσει” στην άσφαλτο της Κρήτης από την αρχή του 2018 έχει φτάσει τους 35.
Προχθές το μεσημέρι, ένας 34χρονος πατέρας ενός μικρού παιδιού τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο που έλαβε χώρα στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου. Ο 34χρονος Νίκος οδηγούσε τη μηχανή του με κατεύθυνση προς τις Μοίρες. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, την ώρα που διέσχιζε τη σήραγγα του Απομαρμά, η μηχανή του άτυχου άνδρα συγκρούστηκε με τρακτέρ που οδηγούσε 75χρονος. Ο μοτοσυκλετιστής βρέθηκε βαριά τραυματισμένος στο έδαφος, ενώ - σύμφωνα με πληροφορίες - ο ηλικιωμένος οδηγός του τρακτέρ εγκατέλειψε το σημείο, αφήνοντάς τον αβοήθητο.
Ο 34χρονος διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας του, κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ. Ο πολυτραυματίας μεταφέρθηκε στις 2 το μεσημέρι στο ΠΑΓΝΗ, ωστόσο, όπως ανέφερε μιλώντας στο neakriti.gr ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιάννης Φανουργιάκης, «η κατάστασή του ήταν εξαρχής πολύ σοβαρή, καθώς έφερε πολλά τραύματα».
«Οι γιατροί κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο δυστυχώς ο 34χρονος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή αργά το μεσημέρι», είπε ο κ. Φανουργιάκης.
Ας σημειωθεί ότι, λίγο πριν τις 5 το απόγευμα προχθές Σάββατο, αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 75χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να εγκατέλειψε αβοήθητο τον αδικοχαμένο 34χρονο. Η κηδεία του άτυχου πατέρα τελέστηκε χθες το απόγευμα στη Γέργερη, απ’ όπου καταγόταν.
Έσβησε 35χρονη στο Ρέθυμνο 

Νωρίς το απόγευμα προχθές Σάββατο σημειώθηκε κι άλλο σοβαρό τροχαίο ατύχημα, αυτή τη φορά στην ενδοχώρα του νομού Ρεθύμνου. Λίγο πριν τις 5 προχθές το απόγευμα, δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά, κοντά στους Αρμένους, πριν τη διασταύρωση Καρέ. Στο ένα όχημα επέβαιναν δύο γυναίκες από τη Ρωσία κι ένας άνδρας, ενώ στο έτερο εμπλεκόμενο αυτοκίνητο επέβαινε ζευγάρι τουριστών. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν οι δύο Ρωσίδες, ηλικίας 30 και 35 ετών, καθώς εγκλωβίστηκαν στο όχημα στο οποίο επέβαιναν.
Οι τραυματίες απεγκλωβίστηκαν από πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο και αμφότερες διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων της 35χρονης, η εν λόγω τραυματίας διακομίστηκε εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ. Εκεί υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ωστόσο, όπως δήλωσε στο neakriti.gr o αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιάννης Φανουργιάκης, «παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, η γυναίκα κατέληξε στις 2:30 τα ξημερώματα της Κυριακής (σ.σ. χθες)».
Τρεις αυτοκτονίες σε μία ημέρα
Εξάλλου, μέσα σε διάστημα μερικών ωρών, από το πρωί της περασμένης Παρασκευής έως το μεσημέρι προχθές Σάββατο, τρεις συνάνθρωποί μας έκοψαν μόνοι τους το νήμα της ζωής τους.
Προχθές, ένας νεαρός περίπου 18 ετών εντοπίστηκε απαγχονισμένος μέσα στο δωμάτιό του, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του. Την ίδια ημέρα, βρέθηκε - επίσης - απαγχονισμένος εντός των φυλακών της Αγιάς ένας 36χρονος έγκλειστος του εν λόγω σωφρονιστικού καταστήματος.
Τέλος, την περασμένη Παρασκευή, ένας ηλικιωμένος προέβη στο απονενοημένο διάβημα καταναλώνοντας φυτοφάρμακο, σε περιοχή της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου.
Ο 18χρονος άνδρας, που - όπως όλα δείχνουν - έβαλε ο ίδιος τη θηλιά στον λαιμό του, άφησε την τελευταία του πνοή προχθές Σάββατο, σε χωριό του Αποκόρωνα Χανίων. Περίπου στις 3 το μεσημέρι, ο νεαρός βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο δωμάτιό του, από οικείους του, οι οποίοι σε κατάσταση σοκ ενημέρωσαν τις Αρχές. Αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο, προκειμένου να διερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό συμβάν, χωρίς ωστόσο να έχουν εξακριβωθεί τα αίτια που φέρονται να οδήγησαν τον αδικοχαμένο 18χρονο στο απονενοημένο διάβημα.
Λίγες ώρες νωρίτερα, το πρωί του Σαββάτου, επικράτησε μεγάλη αναστάτωση στις φυλακές της Αγιάς Χανίων, όπου βρέθηκε απαγχονισμένος κρατούμενος. Πρόκειται για έναν 36χρονο αλλοδαπό - σύμφωνα με πληροφορίες, βουλγαρικής υπηκοότητας - ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, αυτοκτόνησε. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός από φύλακα σε χώρο των φυλακών. Στο σημείο έσπευσαν ιατροδικαστής και Αστυνομία, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν από περίπου μερικές ημέρες, ένας ακόμη κρατούμενος - αυτή τη φορά στις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού - βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο κελί του από συγκρατούμενούς του.
Αυτοκτόνησε με φυτοφάρμακο
Εξάλλου, τραγικό θάνατο βρήκε το πρωί της Παρασκευής ένας ηλικιωμένος, σε χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου. Για άγνωστους λόγους, ο ηλικίας 91 ετών άνδρας κατανάλωσε φυτοφάρμακο. Την ώρα που ο άτυχος άνδρας ψυχορραγούσε, κάλεσε σε βοήθεια, με αποτέλεσμα να γίνει αντιληπτός από οικείο του πρόσωπο, που ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Ο 91χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ωστόσο ήταν ήδη αργά, αφού είχε ξεψυχήσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόχειρας άφησε πίσω του ιδιόχειρο σημείωμα με αποδέκτες τους συγγενείς του.

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας