Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Δολοφονία καρδιολόγου: Η χήρα διεκδικεί το «χρυσό κλειδί» στην περιουσία

https://s1.neakriti.gr/images/1542x770/files/2018-03-08/kardiologos.jpg
Αγωγή ετοιμάζεται να καταθέσει η οικογένεια του θύματος ενώ η χήρα ζητά την αποσφράγιση μιας μεγάλης περιουσίας
Στην επίσημη αμφισβήτηση της πατρότητας του μικρού αγοριού του θύματος και της 39χρονης (σήμερα) αλλοδαπής συζύγου του, που είναι κατηγορούμενη για την άγρια δολοφονία μαζί με έναν 38χρονο (σήμερα) αλλοδαπό αστυνομικό, προχωρά τώρα, διά της νομικής οδού, η οικογένεια του 62χρονου δολοφονημένου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη από τη Σητεία.

Η οικογένεια του γιατρού ετοιμάζεται να ασκήσει αγωγή προσβολής πατρότητας, την ίδια ώρα πάντως που και η κατηγορούμενη σύζυγος του γιατρού ετοιμάζεται να απαντήσει με δικές της νομικές κινήσεις.

Η αλλοδαπή σύζυγος του καρδιολόγου, που κατηγορείται για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του, έχει αφεθεί ελεύθερη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ προσεχώς, συγκεκριμένα στις 21 Σεπτεμβρίου, διεκδικεί μέσω του παιδιού την αποσφράγιση μιας τεράστιας περιουσίας εκατομμυρίων ευρώ του καρδιολόγου, ο οποίος δολοφονήθηκε 3,5 μήνες πριν εκπνεύσει το δικαίωμά του να ασκήσει την αγωγή προσβολής πατρότητος.

Η κατηγορούμενη κατέθεσε αίτηση για την αποσφράγιση της οικίας όπου διέμενε με τον γιατρό και το παιδί τους, ενώ, με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, αρνήθηκε να υποβληθεί σε τεστ DNA, ώστε να διακριβωθεί αν ο γιος της είναι γνήσιο τέκνο του αποθανόντος.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, σε μια κίνηση που είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί, η οικογένεια του γιατρού κατέθεσε αίτηση για να οριστεί επίτροπος, ώστε να ασκήσει αγωγή προσβολής πατρότητας σε βάρος της μητέρας του.
Όπως μετέδωσε η εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, όπου φιλοξενούμενη της Ζήνας Κουσελίνη βρέθηκε η Κική Πακιρτζίδου, δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου καρδιολόγου, η αδελφή του γιατρού μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο Νεαπόλεως και κατέθεσε αίτηση, με την οποία ζητά να διοριστεί επίτροπος ο σύζυγός της, προκειμένου να ασκήσει στο όνομα και για λογαριασμό τού 5χρονου (σήμερα) αγοριού αγωγή προσβολής της πατρότητας. Αυτό σημαίνει ότι και επισήμως η οικογένεια του γιατρού από την πατρική γραμμή αμφισβητεί την πατρότητα του παιδιού, κατά πόσο δηλαδή το παιδί είναι γνήσιο βιολογικό τέκνο του καρδιολόγου.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας της αδελφής του γιατρού, «είχαμε ζητήσει, με εξώδικο το καλοκαίρι, να προσέλθει η σύζυγος μαζί με το ανήλικο παιδί για να διενεργηθεί εξέταση DNA σε ένα εξειδικευμένο, διεθνούς φήμης εργαστήριο γενετικού ελέγχου στην Αθήνα, όπου διευθυντής είναι ο μεγάλης φήμης γενετιστής κ. Πάγκαλος.
Ξέραμε βέβαια ότι δε θα έρθει ποτέ σε αυτό το εξώδικο ραντεβού, διότι γνωρίζει ότι αυτό το παιδί κρύβει ένα μεγάλο μυστικό και δεν είναι το βιολογικό τέκνο του γιατρού, ο οποίος δολοφονήθηκε. Μετά την άρνηση της κατηγορούμενης να προσέλθει, κατατέθηκε η αίτηση, ώστε να διοριστεί ειδικός επίτροπος και να ενεργοποιηθεί ένα δικαίωμα που έχει το παιδί από το 1409 του Αστικού Κώδικα, ώστε να ασκήσει προσβολή αγωγής πατρότητος, δίνοντας το δικαίωμα στη Δικαιοσύνη να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς του DNA και να φέρει στο φως την αλήθεια ως προς τη βιολογική καταγωγή αυτού του παιδιού», ανέφερε η κ. Πακιρτζίδου.
Διεκδικεί την αποσφράγιση μιας μεγάλης περιουσίας 
Η ίδια σημείωσε ακόμη: «Αυτή η αγωγή από μόνη της δε θα πει ότι το παιδί δεν είναι του γιατρού. Επιτρέπει στη Δικαιοσύνη να ενεργοποιήσει μηχανισμούς αποκάλυψης της αλήθειας. Αυτή τη στιγμή, η κυρία αυτή είναι ελεύθερη και στις 21 του μήνα διεκδικεί, μέσω του παιδιού, την αποσφράγιση μιας μεγάλης περιουσίας εκατομμυρίων ευρώ του καρδιολόγου και θα είναι με το “χρυσό κλειδί” στο χέρι.

Δηλαδή το μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία ποιο είναι; Σκοτώστε τον άντρα σας, θα κυκλοφορείτε ελεύθερη, θα είστε ωραία και άνετη... Αν ο δολοφονημένος είναι πλούσιος, θα είστε κι εσείς πλούσια. Αυτή η αίτησή μας δεν αφορά μονάχα στην οικογένεια Καλαντζάκη. Αφορά και θα διασώσει το κύρος της ελληνικής Δικαιοσύνης. Και δε θα επιτρέψει σε ένα άτομο με έκνομες ενέργειες να οικειοποιηθεί περιουσιακά στοιχεία»...

Από την πλευρά της, η σύζυγος τού γιατρού και κατηγορούμενη με εξώδικη απάντησή της χαρακτηρίζει μη αξιόπιστη τη μέθοδο που προτείνουν οι συγγενείς του γιατρού για τη διεξαγωγή εξέτασης DNA, ενώ έχει διαμηνύσει ότι θα προσφύγει ενώπιον κάθε αρμόδιου δικαστηρίου για την προάσπιση των δικών της έννομων συμφερόντων...

Το άγριο έγκλημα
Το άγριο έγκλημα, με θύμα τον 62χρονο καρδιολόγο Χριστόδουλο Καλαντζάκη, είχε λάβει χώρα το πρωί της 7ης Οκτωβρίου του 2017. Το θύμα ταξίδευε με το αυτοκίνητό του από τη Σητεία στον Μακρύ Γιαλό, όπου διατηρούσε επίσης ιδιωτικό ιατρείο.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ένας 37χρονος αλλοδαπός, και μάλιστα αστυνομικός, την είχε στήσει στον γιατρό, τον οποίο και “γάζωσε” με σφαίρες κυνηγετικού όπλου.
Ο άτυχος καρδιολόγος βγήκε έξω από το αυτοκίνητό του και τότε δέχτηκε τις χαριστικές βολές. Δύο κυνηγοί που άκουσαν τους πυροβολισμούς και είδαν το φονικό ενημέρωσαν τις Αρχές, που έφτασαν άμεσα στα ίχνη του αλλοδαπού...
Επιμέλεια: Μπάμπης Σαββίδης

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας