Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Η χρηματοδότηση του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας εκλήθη να εγκρίνει τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Leader» και την υποβολή σχετικής αίτησης. Όπως ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος κ. Λεωνίδας Τερζής «πρόκειται για τον άξονα των πολιτιστικών δρώμενων.
Ο ΔΟΚΑΣ θα αιτηθεί χρηματοδότηση, την προμήθεια υλικού για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και την χρηματοδότηση των ίδιων των εκδηλώσεων όπως είναι το Μεσογειακό Φεστιβάλ και μία πληθώρα άλλων εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα την περίοδο του καλοκαιριού. Αν ευοδωθεί η προσπάθεια αυτή του νομικού προσώπου και η πρόταση αξιολογηθεί θετικά θα έχουμε την δυνατότητα να αντλήσουμε χρηματοδότηση από το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο, ώστε να διαφυλάξουμε πόρους από τα τακτικά μας έσοδα τα οποία οφείλω να αναφέρω είναι λίγα.
Ο ΔΟΚΑΣ χρηματοδοτείται κατά κύριο λόγο από το Δήμο μέσω της τακτικής επιχορήγησης με 350.000 ευρώ ετησίως. Λαμβάνει άλλες 217.000 από το υπουργείο εσωτερικών -τους λεγόμενους ΚΑΠ- κι όποια άλλα χρήματα λαμβάνει, τα οποία είναι μεταβλητά για την λειτουργία των παιδικών σταθμών. Φέτος θα είναι λιγότερα, θα μειωθούν στο μισό σε σχέση με την περυσινή χρονιά, που είχαμε μία χρηματοδότηση 132.000 για την λειτουργία των παιδικών σταθμών.
Η φετινή χρηματοδότηση -μέχρι τώρα- θα είναι της τάξης των 70.000 περίπου. Το άνοιγμα αυτό των 60.000 θα δημιουργήσει ένα ζήτημα στην σύνταξη του προϋπολογισμού. Είμαστε όμως αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε να υπερκεράσουμε αυτό το πρόβλημα και να λειτουργήσουμε για ακόμη μία χρονιά απρόσκοπτα προς όφελος των δημοτών», κατέληξε ο κ. Τερζής.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας