Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Διαχείριση των αδέσποτων ζώων στο δήμο Σητείας

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο εγκρίθηκε η σύναψη συμφωνητικού συνεργασίας με τον Σύλλογο Προστασίας Ζώων «Αλληλεγγύη» για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Το θέμα εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Παύλος Χριστοδουλάκης. «Πρόκειται για ένα θέμα», όπως ανέφερε, «που έχει απασχολήσει επί πολλά χρόνια το Δήμο. Μετά από πολλές συζητήσεις συμφωνήσαμε με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Σητείας σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με το οποίο καθορίζονται οι υποχρεώσεις της κάθε πλευράς. Η συνεργασία που έχουμε ως τώρα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική. Ό,τι μας έχει ζητηθεί από το Φιλοζωικό Σωματείο έχουμε ανταποκριθεί για στειρώσεις, εμβόλια, τροφές κλπ».
Οι κοπές δέντρων
Επιπλέον συζητήθηκαν οι αποφάσεις των Δ.Σ. του ΔΟΚΑΣ και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας για αναμόρφωση του ΟΠΔ για το 2018 και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για κοπές δέντρων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας και πίσω από το Ειρηνοδικείο Σητείας. Κατόπιν σχετικών εισηγήσεων από την αρμόδια υπηρεσία κρίθηκε αναγκαία η κοπή των συγκεκριμένων δέντρων στα εν λόγω σημεία λόγω της δημιουργίας πολλαπλών προβλημάτων σε τοιχίο, αλλά και στο πεζοδρόμιο. Και στα δύο σημεία θα φυτευτούν άλλα δέντρα, κατάλληλα ώστε να μη δημιουργούν προβλήματα.
Τέλος, εκπρόσωπος του Δήμου στις Γενικές Συνελεύσεις της ΜΑΔΕΣ Α.Ε. ορίστηκε ο κ. Νίκος Κοζυράκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας