Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

110 ευρώ για όσους δεν έχουν τηλεοπτικό σήμα. Ποιες περιοχές του Ν. Λασιθίου επωφελούνται από το νέο μέτρο

Κατατέθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την κάλυψη με τηλεοπτικό σήμα των  κατοίκων των περιοχών της χώρας που βρίσκονται εκτός τηλεοπτικού σήματος.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, οι δικαιούχοι – μόνιμοι κάτοικοι αυτών των περιοχών, θα λαμβάνουν χρηματική επιδότηση προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση, μέσω παρόχου, στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας. Ως μόνιμοι κάτοικοι θα θεωρούνται αυτοί που διαθέτουν μόνιμη κατοικία στις περιοχές που αναφέρονται στο σχέδιο νόμου. Η χρηματική επιδότηση ανά δικαιούχο ανέρχεται σε 110 ευρώ  εφάπαξ και παρέχει τη δυνατότητα επιλογής παρόχου της αρεσκείας τους.

Στο Νομό Λασιθίου
Με βάση το νέο νόμο, όσοι κάτοικοι της Ελούντας, των Ποτάμων, του Βραχασίου, του Βρουχά, της Πάνω Μιλάτου, της Ζήρου, των Μουλιανών, της Λάστρου, της Ζάκρου, του Παλαικάστρου, των Μαλλών, του Ορεινού – ή όπου αλλού στο Νομό Λασιθίου δεν έχουν λήψη – μπορούν να πάρουν τώρα τα 110 ευρώ για να αγοράσουν τον εξοπλισμό ώστε να έχουν δορυφορική λήψη από τους παρόχους (NOVA, COSMOTE).
Κανονικά βέβαια στην Ελούντα θα έπρεπε να έχει ήδη τοποθετηθεί αναμεταδότης. Υπολογίστε 850 περίπου σπίτια της περιοχής Ελούντας επί 110 = 93.500 ευρώ, όταν ένας αναμεταδότης με τις νόμιμες προδιαγραφές κοστίζει μέχρι 13.000 ευρώ. Σημειωτέον ότι με την επιδότηση για το δορυφορικό θα παίζει αποκλειστικά μια τηλεόραση, ενώ με τον αναμεταδότη θα παίζουν όλες όσες έχουμε μέσα στο σπίτι. Επίσης, από το δορυφόρο θα γίνεται λήψη μόνο των καναλιών που έχουν πανελλήνια εμβέλεια και κάποια περιφερειακά, αλλά όχι όλα.

Περιοχές που δεν καλύπτει η Digea
Η Digea δεν καλύπτει τις εξής περιοχές:
ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πρίνα, Χαμηλό, Κακοκάμοτες (Άγιος Μηνάς), Σκινιάς, Ζένια, Σέλες, Μέσα Ποτάμοι, Βάλτος, Μαργέλι, Καθαρό, Πάνω Λούμας, Έξω Ποτάμοι, Άγιος Γεώργιος, Αγία Πελαγία, Βλυχάδια, Αδριανός, Ρουσακιανό, Καλός Λάκκος, Θεολόγος, Κάτω Σέλλες, Μυρωνικήτας, Χονδροβολάκοι, Ρουσσαπιδιά, Αργυρό Νερό.
ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ: Μίλατος, Καρτσινιανός, Σεληνάρι
ΝΕΑΠΟΛΗΣ: Καρύδι, Δωριές, Πατσόπουλο, Δίλακκος, Φινοκαλιά, Χαυγάς, Περάμπελα, Άγιος Κωνσταντίνος, Σύρμεσο, Μονή Αρετίου, Μακρυγέννησσα, Αμυγδαλόλακκος, Δράσι, Φραθιάς.
ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ: Τζερμιάδω, Kαμινάκι, Αβρακόντε, Ψυχρό, Πλάτη, Άγιος Κωνσταντίνος, Μέσα Λασίθι, Μαγουλάς, Κάτω Μετόχι, Λαγού, Άγιος Χαράλαμπος, Μαρμακέτο, Κουδουμαλιά, Πινακιανό, Μέσα Λασιθάκι, Μονή Κρυσταλλένιας, Νικηφόρηδων, Μονή Βιδιανής.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας