Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Κατασκευή νέου κυττάρου και περίφραξη στο ΧΥΤΑ Σητείας

Ένα θετικό βήμα στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διαδικασίας χαρακτηρίζεται η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΣΔΑΚ, που συγκρότησε την Επιτροπή Διαγωνισμού για το έργο «Κατασκευή νέου κυττάρου και περίφραξη στο ΧΥΤΑ Σητείας».

Στην συνεδρίαση συμμετείχε και ο Δήμαρχος Σητείας, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΣΔΑΚ. κ. Θοδωρής Πατεράκης.
Ο διαγωνισμός λοιπόν για την κατασκευή του νέου κυττάρου και νέας περίφραξης στο ΧΥΤΑ του Δήμου Σητείας είναι σε εξέλιξη. Ο προϋπολογισμός του έργου έχει αυξηθεί από τις αρχικές προβλέψεις και πλησιάζει το 1.800.000 €.
Κατά την τελευταία της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΣΔΑΚ ενέκρινε την Επιτροπή Εκτέλεσης του διαγωνισμού κι όπως σημείωσε ο κ. Πατεράκης, εκτιμάται ότι σύντομα θα ξεκινήσει η διαδικασία κατάθεσης των προσφορών ώστε να αναδειχθεί ο τελικός ανάδοχος.
«Να θυμίσουμε ότι και η μελέτη και το έργο χρηματοδοτήθηκαν στο σύνολο τους από την Περιφέρεια Κρήτης και ευχαριστούμε για άλλη μία φορά τον Περιφερειάρχη για την ευαισθησία που δείχνει στα θέματα διαχείρισης απορριμμάτων για όλη την Κρήτη αλλά και ιδιαίτερα για την απομονωμένη περιοχή της Σητείας. Διότι η μεταφορά των απορριμμάτων σε άλλη περιοχή εκτός Δήμου Σητείας θα ήταν πολύ κοστοβόρα κι αυτό το κόστος θα μετακυλιόταν στον δημότη», ανέφερε ο κ. Πατεράκης.
Εστιάζοντας επιπρόσθετα στην σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου τόνισε ότι είναι πολύ μεγάλη, «διότι επιλύουμε το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων για τα επόμενα τουλάχιστον τρία χρόνια. Εκτιμώ μέχρι τότε να έχει αξιολογηθεί θετικά και η πρόταση που έχει κατατεθεί από τον ΕΣΔΑΚ για την κατασκευή μίας μονάδας διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα περιλαμβάνει και την διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Ιεράπετρας.
Λύνεται λοιπόν το πρόβλημα ως τότε κι αφ’ ετέρου, όπως προανέφερα, δεν επιβαρύνεται επιπλέον ο δημότης της Σητείας από την μεταφορά των απορριμμάτων σε άλλες περιοχές, εκτός του Δήμου Σητείας. Το όφελος δηλαδή είναι πολλαπλό, περιβαλλοντικό, οικονομικό, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν και θέσεις εργασίας για ντόπιους πολίτες.
Η συγκρότηση της επιτροπής διαγωνισμού στην οποία προχώρησε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΣΔΑΚ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα σε ό,τι αφορά την υλοποίηση του έργου, στο πλαίσιο της διαδικασίας που προβλέπεται, η οποία είναι και δύσκολη και μακροχρόνια».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας