Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Η αναβάθμιση του βιολογικού Σητείας

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας αποφασίστηκε η δέσμευση υλοποίησης έργου κατασκευής αρδευτικού δικτύου διανομής, προϋπολογισμού 525.000 στο πλαίσιο πρότασης, που θα υποβάλει η ΔΕΥΑΣ στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι».

«Ο Δήμος Σητείας μέσω της ΔΕΥΑΣ», εξήγησε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Τερζής, «για δεύτερη φορά προτείνει την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού της Σητείας σε τριτοβάθμιο. Την πρώτη φορά είχε καταθέσει πρόταση, μιας και δεν αναγνωριζόταν από το πρόγραμμα η δαπάνη των αρδευτικών δικτύων. Αυτή την φορά η ΔΕΥΑΣ υποβάλει πρόταση για την αναβάθμιση του βιολογικού που ξεπερνά τα 2,5 εκατομ., αλλά και πάλι δεν είναι επιλέξιμη η δαπάνη για τα δίκτυα. Υπάρχει διαβεβαίωση για πρόσκληση που θα βγει τον Οκτώβρη, που θα αφορά και το αρδευτικό δίκτυο.
Παρ’ όλα αυτά για να μπορέσει να είναι ισχυρή και τεκμηριωμένη η πρόταση από την πλευρά του Δήμου και της ΔΕΥΑΣ, ο Δήμος διαβεβαιώνει δια της ψήφου του Δ.Σ. ότι θα αναλάβει δυνητικά τα 525.000, που αφορούν το αρδευτικό δίκτυο, από το βιολογικό δηλαδή μέχρι τις αρδευόμενες εκτάσεις που οι ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει ότι θέλουν να κάνουν χρήση νερού, μετά την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού. Πιστεύουμε ότι μέχρι τον Οκτώβρη θα έχει βγει και η επόμενη πρόσκληση του Υπουργείου, που θα χρηματοδοτεί και τα δίκτυα, ώστε να αποδεσμευτεί και ο Δήμος».
Όπως συμπλήρωσε ο Σύμβουλος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ.Νίκος Λογκάκης προβλέπεται να αρδεύονται 1.700 στρέμματα προς την περιοχή της Φανερωμένης, ενώ θα χρησιμοποιεί και το αεροδρόμιο το νερό για άρδευση στην περιοχή.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας