Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: Ποιοτική δημόσια εκπαίδευση για όλους

https://cdn.cretalive.gr/_largeImage/lasithi-syriza-panell.jpg?mtime=20180830170031"Είναι υποχρέωση μιας Δημοκρατικής Πολιτείας να διασφαλίζει την πρόσβαση στη γνώση σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την κοινωνική τάξη και το εισόδημα"

Ανακοίνωση για τα φετινά αποτελέσματα των Πανελλήνιων Εξετάσεων εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου.
Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
Είναι ιδιαίτερη η χαρά για τον μεγάλο αριθμό επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το νομό μας. Για το ότι τόσα πολλά νέα παιδιά θα συνεχίσουν τις σπουδες τους και θα αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες, που θα τα βοηθήσουν στη ζωή τους. Θα τα βοηθήσουν όχι μόνο στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία αλλά και στην καθημερινότητα τους ως πολίτες. Θερμά συγχαρητήρια σ' αυτούς και σ' αυτές που νοιώθουν ότι πέτυχαν τους στόχους τους αλλά και δύναμη και επιμονή σε όσους και όσες δεν είναι ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της προσπάθειας. Οι ευκαιρίες για έναν νέο άνθρωπο πάντα υπάρχουν, αν εξοπλιστεί με τη θέληση να τα καταφέρει.
Ας αναλογιστούμε όμως:
πόσα παιδιά δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, αν υπήρχε ο “κόφτης” του 10, που θέλει να βάλει ο κ. Μητσοτάκης, αν ποτέ έρθει στην εξουσία;

πόσα παιδιά δεν θα είχαν τελειώσει το Λύκειο, αν δεν είχε καταργηθεί το 2015, η διαβόητη Τράπεζα θεμάτων, που οδηγούσε τους μαθητές σε εξοντωτικά φροντιστήρια για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, από την Α' Λυκείου;
πόσοι μαθητές των ΕΠΑΛ δεν θα έβρισκαν τις ειδικότητές τους, αν δεν είχε αποκατασταθεί η λειτουργία της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και δεν είχαν επαναπροσληφθεί οι καθηγητές που είχαν απολυθεί από  την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου;
πόσοι μαθητές δεν θα έβρισκαν τους καθηγητές τους, αν δεν καλύπτονταν τα κενά σε όλα τα σχολεία, έστω και με αναπληρωτές;
Η δημόσια εκπαίδευση δέχτηκε πολύ ισχυρά πλήγματα στη διάρκεια των μνημονίων, αφού κύριος στόχος αυτών των πολιτικών ήταν η δημιουργία φτηνής εργατικής δυναμής χαμηλής γνώσης και ειδίκευσης και ο περιορισμός των ανώτερων σπουδών σε λίγους και “αρίστους”.
Η ανατροπή αυτών των πολιτικών έχει ξεκινήσει από το 2015,  αν και έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, για να αποκτήσουμε ένα δημόσιο σχολείο που θα ανακαλύπτει και θα απελευθερώνει τις ξεχωριστές δυνατότητες κάθε παιδιού. Τώρα, καθώς η χώρα αποκτά ξανά την κυριαρχία της,  πρέπει άμεσα:
να ξεκινήσουν οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, για να στελεχωθούν επαρκώς τα σχολεία και να σταματήσει το δράμα των αναπληρωτών.
να ανανεωθεί όλο το πρόγραμμα σπουδών με ενιαίο σχέδιο, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με την συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
να συνεχίσει και να ενταθεί η στήριξη των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Είναι υποχρέωση μιας Δημοκρατικής Πολιτείας να διασφαλίζει την πρόσβαση στη γνώση σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την κοινωνική τάξη και το εισόδημα.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Πηγή : Creta live

Συνολικες προβολες σελιδας