Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Ζητούν να αναβαθμιστεί σε Πυροσβεστική Υπηρεσία το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας επισκέφθηκε πρόσφατα ο Βουλευτής Λασιθίου της Ν.Δ. κ. Γιάννης Πλακιωτάκης. Συνομίλησε με το προσωπικό της υπηρεσίας για σειρά ζητημάτων που αφορούν την λειτουργία της και την προσφορά υπηρεσιών στην περιοχή.

Ο κ. Πλακιωτάκης εστίασε στην αναγκαιότητα της αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας σε Πυροσβεστική Υπηρεσία. «Είναι», τόνισε, «μονόδρομος δεδομένου ότι καλύπτει μία μεγάλη περιοχή από αυτήν του Πλατάνου στον βόρειο οδικό άξονα ως αυτή του Αθερινόλακκου, στα νότια. Είναι μία μεγάλη έκταση, στην οποία προστίθενται οι δομές του αεροδρομίου Σητείας και του λιμανιού. Άμεσα λοιπόν θα πρέπει να αναβαθμιστεί, κάτι που στηρίζουμε όλοι. Θα ενισχύσει και το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή και θα βελτιώσει την παροχή υπηρεσιών της Πυροσβεστικής στην Σητεία».
Λόγω και των πρόσφατων τραγικών εξελίξεων  στην Αττική, η επίσκεψη του κ. Πλακιωτάκη σκοπό είχε, όπως πρόσθεσε, την άμεση καταγραφή και συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία. «Συζητήσαμε με τον Προϊστάμενο και το προσωπικό του Πυροσβεστικού Κλιμακίου τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή. Μου τέθηκαν μεταξύ άλλων αυτό της έλλειψης προσωπικού, κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί με την αναβάθμιση σε Υπηρεσία, καθώς και ελλείψεις σε μέσα κι εξοπλισμό. Είναι σημαντικό να εξοπλιστεί σωστά το Πυροσβεστικό Σώμα. Με υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα της λειτουργίας του 112, όπου πρέπει να υπάρξει ενημέρωση του πληθυσμού για ζητήματα σημαντικά. Το σύστημα αυτό είναι απολύτως απαραίτητο να λειτουργήσει.
Ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας κ. Παύλος Καπετανάκης δήλωσε: «συζητήσαμε τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, τις ανησυχίες που έχουμε στην περιοχή. Όπως είναι γνωστό, έχουμε διάφορες εγκαταστάσεις, που είναι επικίνδυνες. Στα όρια ευθύνης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου είναι το αεροδρόμιο Σητείας που έχει αρκετές πτήσεις, το λιμάνι εφοδιασμού, ο ΑΗΣ Αθερινόλακκου, μεγάλος αριθμός ανεμογεννητριών, και φωτοβολταϊκών. Όπως αναφέραμε, έχουμε άριστη συνεργασία με όλους τους φορείς, την ΕΔΕΗ, το προσωπικό της Πολιτικής Αεροπορίας, των φωτοβολταϊκών, την πολιτική προστασία του Δήμου, τους εθελοντές της περιοχής, όπως η ΕΔΕΑΚ. και οι Σαμαρείτες του ΕΕΣ».
Ο κ. Καπετανάκης υπενθύμισε ότι βρισκόμαστε στην διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και απαιτείται μεγάλη προσοχή από όλους τους πολίτες. «Είμαστε ετοιμοπόλεμοι και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε όπου κλιθούμε. Χρειάζεται όμως και προσοχή από όλους τους πολίτες. Απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς για οποιονδήποτε λόγο», κατέληξε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας