Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Ο Γιάννης Χαρωνίτης απαντά στο σάλο για το διορισμό του

https://s1.neakriti.gr/images/1542x770/2/files/Image/201601/doc_20160121_1572971_img_3093.JPG''Ξεπουληθήκατε στο γιουσουρούμ για ένα κουστούμ!" ανέφερε η καυστική ανακοίνωση της ΝΟΔΕ στην οποία απαντά ο Γ.Χαρωνίτης.
Τη μη ένταξή του στον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε μέσω της εφημερίδας “Νέα Κρήτη” ο πρώην πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/Τμήματος Ανατολικής Κρήτης Γιάννης Χαρωνίτης,
παρά το γεγονός ότι όλο και περισσότερα δημοσιεύματα έκαναν λόγο το τελευταίο διάστημα για έναν επικείμενο πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ Κινήματος Αλλαγής και ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο το όνομα του ίδιου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρωνίτης ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στις “Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.”, ενώ ήταν πρώην πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/Τμήματος Ανατολικής Κρήτης. Οι “Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.” είναι η εταιρεία εκείνη που έχει υπό την ευθύνη της όλα τα δημόσια κτήρια της χώρας, όπως σχολεία, νοσοκομεία, φυλακές, δικαστήρια, κ.τ.λ., εκτός των κτηρίων του Ελληνικού Στρατού. Τη θέση του προέδρου αναλαμβάνει ο Γιώργος Μπιτάκος, ενώ η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, η πρόταση ανάθεσης σε αυτήν τη θέση ήρθε από τον ίδιο τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και ο Γιάννης Χαρωνίτης δέχτηκε να δοκιμαστεί σε μια δύσκολη υπηρεσία. Πρόκειται για μια εξέλιξη που προκάλεσε έντονες συζητήσεις, επειδή φέρεται να εντάσσεται στις “κυκλωτικές” κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και στο χώρο της Κεντροαριστεράς, όπως έκαναν λόγο πηγές.

Το 2015 ο κ. Χαρωνίτης ήταν προσωπική απόφαση της Φώφης Γεννηματά, η οποία προχώρησε, τότε, στην τοποθέτησή του στη θέση του τομεάρχη Περιφερειακού Σχεδιασμού, στο πλαίσιο των αλλαγών που είχε πραγματοποιήσει τότε το ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, ο Γ. Χαρωνίτης διατηρούσε θερμές σχέσεις και με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος, βέβαια, έχει ταχθεί, με κάθε τρόπο, κατά οποιασδήποτε σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μια τέτοια εξέλιξη, όπως αυτή του διορισμού του, ασφαλώς δημιούργησε ερωτηματικά και γρίφους, καθώς “μεταφράστηκε” για μεγάλη μερίδα της ηρακλειώτικης - και όχι μόνο - κοινωνίας ως ότι ο κ. Χαρωνίτης άλλαξε πολιτικό στρατόπεδο.

Η εφημερίδα “Νέα Κρήτη” επικοινώνησε με τον κ. Χαρωνίτη, ο οποίος μας μίλησε για τις σχέσεις του με το Κίνημα Αλλαγής και τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας τη στάση του. Η εφημερίδα έθεσε στον κ. Χαρωνίτη ξεκάθαρα το ερώτημα για το τι υποστηρίζεται και για τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «πολιτική μεταγραφή» του.

Όπως απάντησε ο κ. Χαρωνίτης, «εγώ ήμουν στο ΠΑΣΟΚ. Έχω ζητήσει από τον περασμένο Σεπτέμβρη την παραίτησή μου και την οριστική διαγραφή μου από τα μητρώα του κόμματος». Συνεχίζοντας ωστόσο τόνισε: «Δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι καθαρά διευθύνων σύμβουλος. Η συγκεκριμένη θέση ήταν επιλογή του Χρήστου Σπίρτζη, που με τίμησε προσωπικά με αυτήν. Ένας από τους βασικούς λόγους που έχω αυτή τη θέση είναι πως υπάρχει ασυμβίβαστο. Στις ερχόμενες εκλογές δεν μπορώ να μετάσχω. Πρέπει να έχει περάσει ένας χρόνος, για να παραιτηθώ. Επομένως, όπως καταλαβαίνετε ο χρόνος δε θα έχει παρέλθει. Παρέρχεται τον επόμενο Σεπτέμβρη. Ανέλαβα τον Αύγουστο και παρέρχεται τον Σεπτέμβριο του χρόνου». Ο ίδιος μάς είπε πως το ασυμβίβαστο ισχύει και για τις αυτοδιοικητικές και για τις βουλευτικές εκλογές.
Η καυστική ανακοίνωση της ΝΟΔΕ 
Ο κ. Χαρωνίτης απαντά και στην αιχμηρή και καυστική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΟΔΕ Ηρακλείου με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων των “Κτηριακών Υποδομών Α.Ε.” από τον ίδιο, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Με ιδιαίτερη έκπληξη υποδεχτήκαμε την είδηση της ανάληψης των καθηκόντων από τον κ. Χαρωνίτη των “Κτηριακών Υποδομών Α.Ε.” μετά από πρόταση του υπουργού κ. Χρ. Σπίρτζη. Τελικά, δεν ξεπουλήθηκε με το αζημίωτο όταν από επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ στο ΤΕΕ Ανατολικής Κρήτης, που ήρθε τρίτη, απέρριψε προτάσεις συνεργασίας και ξεπουλήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ (που ήταν δεύτερος)...

Κύριε Χαρωνίτη, στην περίπτωσή σας ταιριάζει “γάντι” το τραγούδι του Νικόλα Άσιμου “ξεπουληθήκατε στο γιουσουρούμ για ένα κουστούμ”!».

Στα παραπάνω ο κ. Χαρωνίτης απαντάει: «Η Νέα Δημοκρατία ήρθε δεύτερη. Εγώ δεν είχα την παράταξη του ΠΑΣΟΚ. Η παράταξή μου ήταν πολυσυλλεκτική, γι’ αυτό και λεγόταν και ΑΠΡΟΣΥΜΗ. Δεν ήταν παράταξη του ΠΑΣΟΚ. Ναι, έχει προέλθει από την ΠΑΣ/Σ, αλλά δεν είχε δεχτεί καμία κομματική παρέμβαση και γι’ αυτό είχε κακές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ. Τοπικά δεν είχε κατεβάσει. Κεντρικά είχε κατεβάσει», τονίζει, ενώ συνεχίζει λέγοντας πως «την πρόταση που είχα κάνει στην ΑΜΑΚ την είχα κάνει και στη ΔΚΜ. Η ΔΚΜ την απέρριψε, ενώ η ΑΜΑΚ τη δέχτηκε. Στείλανε μήνυμα την ώρα που ξέρανε ότι συνεδριάζουμε, το οποίο αναιρούσε τη δική μας πρόταση και δεχόταν υποτίθεται τη δική μου. Στην ψηφοφορία έθεσα τις δύο προτάσεις: την πρόταση του μηνύματος της Νέας Δημοκρατίας και την πρόταση της ΑΜΑΚ. Η παράταξή μου επέλεξε την ΑΜΑΚ».
Τέλος, ο κ. Χαρωνίτης κατέληξε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτοί που λένε ότι ξεπούλησαν την Ελλάδα για ένα κουστούμι, τώρα σου λένε ότι ξεπουλήθηκες εσύ ένα κουστούμι. Είναι ωραίο. Δυστυχώς, δεν ξέρουν να κάνουν πολιτική, γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί».
Mετά τις δηλώσεις του Γιάννη Χαρωνίτη νέα ανακοίνωση εκδόθηκε από τη ΝΟΔΕ Ηρακλείου στην οποία αναφέρεται:
«Κύριε Χαρωνίτη, οι δικαιολογίες σας δεν κάνουν ούτε για κονφετί. Ανήκετε σε εκείνο το ελάχιστο ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας που αισθάνονται δικαιωμένοι για το ΣυΡιζΑ! Το ΦΕΚ του διορισμού σας το αιτιολογεί!»

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας