Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Απερρίφθησαν αιτήσεις για θέσεις στάθμευσης στη Σητεία

Αρκετά ήταν στην επιτροπή κυκλοφοριακού του δήμου Σητείας τα αιτήματα πολιτών για θέσεις πάρκινγκ, χωρίς όμως κάποια ουσιαστική δικαιολογία.

Ενδεικτικά όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής, αντιδήμαρχος κ. Νίκος Κοζυράκης, υπεβλήθη αίτημα πολίτη για θέση πάρκινγκ στη γειτονιά του, προκειμένου να μη διαπληκτίζεται με τους γείτονές του! «Αντιλαμβανόμαστε την επιθυμία των πολιτών γιατί σε κάποιους δρόμους υπάρχει δυσκολία παρκαρίσματος, όμως από την άλλη στην πόλη της Σητείας διαθέτουμε τόσα πάρκινγκ, όλα ελεύθερα, στα οποία μπορούν να παρκάρουν οι πολίτες. Η Σητεία είναι από τις ελάχιστες -ή ίσως και μοναδική- πόλη που δεν έχει ιδιωτικά, αλλά μόνο δημόσια πάρκινγκ. Μπορεί ο κόσμος να τα χρησιμοποιεί», πρόσθεσε.
Επιπλέον συζητήθηκε αίτημα για δημιουργία θέσης πάρκινγκ από επιχείρηση, έξω από τον χώρο της, αλλά δεν εγκρίθηκε, καθώς επί δημοσίου δρόμου δεν μπορεί κανείς να έχει αποκλειστική θέση πάρκινγκ. Αντίθετα δίδονται θέσεις προσωρινής στάθμευσης για φορτοεκφόρτωση κι έχουν δοθεί σε αρκετές οδούς, όχι όμως έξω από κάθε επιχείρηση, αλλά μία ή δύο θέσεις σε κάθε οδό για να εξυπηρετούνται όλες οι επιχειρήσεις.

Οι θέσεις ΑΜΕΑ
Επαγγελματίας από τον ξενοδοχειακό κλάδο στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού υπέβαλε αίτημα για την δημιουργία δύο θέσεων ΑΜΕΑ επί του κεντρικού δρόμου, έξω από συγκεκριμένη επιχείρηση. Κι αυτό απορρίφθηκε. «Διότι οι θέσεις ΑΜΕΑ είναι συγκεκριμένες επί του ποσοστού των θέσεων παρκαρίσματος (5%) κι αν δοθούν οι προβλεπόμενες σε μία συγκεκριμένη επιχείρηση δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός. Δεν μπορεί να ενισχυθεί ένα ξενοδοχείο έναντι των άλλων την στιγμή μάλιστα που αυτό προβάλλεται και διαφημιστικά. Αποφασίσαμε στον δρόμο αυτό οι θέσεις ΑΜΕΑ να τοποθετηθούν σε μέρη που να μην χαρακτηριστούν ευνοϊκά για μία επιχείρηση και φυσικά να εξυπηρετούν όλους τους πολίτες, όχι μόνο τους επισκέπτες οποιοδήποτε ξενοδοχείου αλλά και των μόνιμων κατοίκων της περιοχής», διευκρίνισε ο κ. Κοζυράκης.
Με την ευκαιρία επανέφερε τον προσδιορισμό των θέσεων ΑΜΕΑ στην πόλη της Σητείας, στην κεντρική πλατεία κοντά, «κάτι που πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη το ζητούμενο της ποσόστωσης και σε συνεργασία με  το Λιμενικό Ταμείο. Επιθυμία της Επιτροπής είναι ο χαρακτηρισμός θέσεων ΑΜΕΑ, όσο γίνεται περισσότερων στο πλαίσιο όμως και της νομοθεσίας για να μην δημιουργούνται προβλήματα», συμπλήρωσε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας