Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Kλιμάκιο του ΙΓΜΕ στο Δήμο Σητείας

Την Τετάρτη κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Γεωλόγο κ. Ιωάννη Κοινάκη και τον εργοδηγό κ. Μιχάλη Δαβράδο του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.),
συνοδευόμενο από τον κ. Νικόλαο Σαββιδάκη Προϊστάμενο του Τμήματος Άρδευσης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σητείας και τον Τεχνικό κ. Μανόλη Καφεσάκη επισκέφτηκε τις περιοχές των Τοπικών Κοινοτήτων Πισκοκεφάλου και Σκοπής,  στις οποίες έχει εντοπιστεί σημαντική μείωση της στάθμης ηρεμίας των γεωτρήσεων καθώς και υποβάθμισης της ποιότητας του νερού,  και έγιναν μετρήσεις στις στάθμες ορισμένων γεωτρήσεων καθώς και έλεγχος της  ποιότητας του νερού.
Δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες για την ορθολογική  χρήση του  νερού σε σχέση και με την παρατεταμένη ανομβρία που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σητείας και στην ανάγκη τήρησης των οδηγιών και  κανονισμών που έχουν εκδώσει οι αρμόδιες υπηρεσίες.
Τονίστηκε ότι κοινός στόχος όλων των εμπλεκομένων καταναλωτών και υπηρεσιακών παραγόντων θα πρέπει να είναι η προστασία του φυσικού πόρου του νερού δεδομένου ότι πλέον έχουμε εισέλθει σε περιόδους μείωσης σε επικίνδυνο βαθμό των ετήσεων βροχοπτώσεων.

Συνολικες προβολες σελιδας