Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Η στέγαση ΚΔΑΠ ΑμεΑ στο χώρο του ΚΕΓΕ στη Σητεία

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας συζητήθηκε ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων χρόνων στο Δήμο Σητείας, για λόγους ουσίας και ηθικής υποχρέωσης της πολιτείας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας απέναντι στους ανθρώπους με ειδικές ικανότητες.
Ο λόγος για την έγκριση εκτέλεσης για τη συντήρηση παραχωρηθέντων κτηριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου «Δήμητρα» Σητείας, προϋπολογισμού 135.596,00 € και την συντήρηση και διαμόρφωση χώρων του ΚΕΓΕ Σητείας -απέναντι από το σχολικό συγκρότημα των Λυκείων.
Σκοπός είναι στο χώρο να ιδρυθεί και να λειτουργήσει Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες.
Στην εισήγησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ κ. Λεωνίδας Τερζής μίλησε για «ένα πάγιο αίτημα ετών, που με τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής θα λάβει σάρκα και οστά. Ξεκινώντας από την παραχώρηση του κέντρου “Δήμητρα”, του γνωστού σε όλους μας ΚΕΓΕ Σητείας προκειμένου να λειτουργήσει ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ. Η υπηρεσία προχώρησε στην μελέτη ύψους 135.590 € για παρεμβάσεις στον χώρο προκειμένου να κριθεί κατάλληλος από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να εκδοθεί άδεια λειτουργίας και να προχωρήσουμε σε έκδοση ΦΕΚ, πρόσληψη προσωπικού κι απασχόληση των ωφελουμένων.»
Το επόμενο διάστημα θα εκδοθούν τα τεύχη δημοπράτησης ώστε εντός του 2018 να δημοπρατηθεί το έργο και να ξεκινήσουν οι εργασίες.
Ακολούθησαν ερωτήσεις και η επισήμανση απ’ όλους για την σπουδαιότητα της συγκεκριμένης δομής και την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου.
Ο κ. Τερζής σημείωσε ότι «η δημοπράτηση του έργου είναι προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Είναι εξάλλου το πρώτο έργο που επί της ουσίας έχει εκπονηθεί ολοκληρωμένη μελέτη με το νόμο 4412, είναι το πρώτο έργο που θα δημοπρατηθεί. Οπότε στο επόμενο διάστημα η Τεχνική Υπηρεσία θα προχωρήσει στην διαδικασία υλοποίησης τευχών δημοπράτησης. Θα περάσει στην Οικονομική Επιτροπή ακολούθως. Πιστεύω ότι μέσα στο καλοκαίρι θα είμαστε έτοιμοι να το δημοπρατήσουμε».
Στην συνεδρίαση παρέστησαν κι έλαβαν τον λόγο κι εκπρόσωποι του Φιλανθρωπικού Σωματείου Στήριξης ΑμεΑ Σητείας. Ο κ. Στέφανος Λαντζανάκης ευχαρίστησε το Δήμαρχο και όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή και ευχήθηκε να λάβει σάρκα και οστά γρήγορα.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας