Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Εγκρίθηκε η βιοκλιματική αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας Σητείας

Υπό την προεδρία του κ. Μιχάλη Αντωνιδάκη συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας.
Το σώμα ενέκρινε τη διενέργεια και την ψήφιση σχετικής πίστωσης στον προϋπολογισμό για το 2018 για την απ’ ευθείας ανάθεση της μελέτης «Σύνταξη φακέλου τροποποίησης χερσαίας ζώνης λιμένα Σητείας».

Όπως αναφέρθηκε, υπήρξε κάποιο πρόβλημα με το «απεντομωτήριο», το οποίο, ενώ βρίσκεται στην χερσαία ζώνη λιμένα, εντάχθηκε και στο σχέδιο πόλης, επομένως κρίθηκε αναγκαία η «αφαίρεσή» του από την χερσαία ζώνη λιμένα, για να «ξεμπλοκάρει» η χερσαία ζώνη και να προχωρήσει και το master plan του λιμανιού.

Η κεντρική πλατεία
Επίσης ενέκρινε την μελέτη του έργου «Βιοκλιματική αναβάθμιση κεντρικής πλατείας της πόλης της Σητείας». Όπως είπε ο κ. Αντωνιδάκης, ο Δήμος σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο θα προχωρήσουν τη μελέτη και την υλοποίηση του έργου.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται πεζοδρόμηση της κεντρικής πλατείας, πλακοστρώσεις, τοποθέτηση σκιάστρων, πρασίνου -γκαζόν κλπ με σκοπό την αναβάθμιση του χώρου. Για το λόγο αυτό εγκρίθηκε η σχετική αρχιτεκτονική, κυκλοφοριακή μελέτη, προκειμένου να είναι δυνατή η ένταξη του έργου σε πρόγραμμα και να ακολουθήσει η υλοποίησή του.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας