Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην “ένωση” του αεροδρομίου Σητείας με τις άλλες πόλεις του Νομού Λασιθίου

Στη σπουδαιότητα λειτουργίας του Δημοτικού Αερολιμένα Σητείας, όχι μόνο για την περιοχή της Σητείας, αλλά και συνολικά του Νομού εστίασε με δηλώσεις του στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης.

Μάλιστα με αφορμή και τις τελευταίες εκ νέου δηλώσεις από πλευράς ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών περί μη βιωσιμότητας του αεροδρομίου, αναφέρθηκε στα στοιχεία που υπάρχουν και δεν αποτυπώνουν μία τέτοια πραγματικότητα.
Όπως τόνισε, «θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν από όλους ότι το αεροδρόμιο Σητείας -ο νέος αερολιμένας- λειτουργεί επί της ουσίας για μόλις δεύτερη χρονιά καταγράφοντας μία εντυπωσιακή ήδη αύξηση πτήσεων. Από πέρυσι μέχρι φέτος το αεροδρόμιο Σητείας έχει καταγράψει μία τεράστια άνοδο. Πέρυσι είχαμε δύο πτήσεις τσάρτερ την εβδομάδα και φέτος επτά, τέσσερις από Σκανδιναβία και τρεις από Γερμανία και του χρόνου μπορεί να έχουμε κι άλλες. Δε μπορείς λοιπόν να λες ότι ένα αεροδρόμιο δεν είναι βιώσιμο, από τον πρώτο μόλις χρόνο λειτουργίας του. Πέρυσι ξεκίνησε να λειτουργεί!
Κατά τη γνώμη μου είναι βιώσιμο και αυτό θα αποδεικνύεται όσο περνούν τα χρόνια. Διότι εξυπηρετείται όχι μόνο η Σητεία, αλλά και η περιοχή της Ιεράπετρας και υπάρχει η δυνατότητα και του Αγίου Νικολάου, της Ελούντας. Όλος ο Νομός. Θα πρέπει λοιπόν να δώσουμε έμφαση στην “ένωση” του αεροδρομίου με τις άλλες πόλεις του Νομού. Να εστιάσουμε στα έργα υποδομής, δηλαδή στον ΒΟΑΚ, αλλά και τον ΝΟΑΚ. Γιατί το αεροδρόμιο εξυπηρετεί όλο το Νομό Λασιθίου».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας