Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Ταΐστρες και ποτίστρες στη Σητεία

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σητείας καθόρισαν τις θέσεις για ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς στην πόλη της Σητείας.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ν. Κοζυράκης, «στην πόλη μας, όπως και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας πλέον, το αδέσποτο ζώο έχει μπει στη ζωή μας. Διότι σύμφωνα με τη νομοθεσία θα πρέπει να είναι παράγοντας της πόλης που σημαίνει ότι, αφού γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, όπως είναι η αποπαρασιτοποίηση, η στείρωση, θα πρέπει να αφήνεται ελεύθερο στον χώρο που βρέθηκε, εντός της πόλης ελεύθερο να διακινείται. Έτσι λοιπόν βάσει της νομοθεσίας, η πενταμελής επιτροπή που έχει συσταθεί στο Δήμο και διαχειρίζεται το θέμα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς προχώρησε σε προτάσεις μέσα από την Τοπική Κοινότητα Σητείας.
Οι προτάσεις τέθηκαν υπ’ όψιν της Αστυνομίας, η οποία της ενέκρινε και έτσι οι θέσεις για ταΐστρες- ποτίστρες είναι: Η είσοδος του πάρκινγκ στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου (κοντά στο γραφείο του Κυνηγετικού Συλλόγου ), το πάρκινγκ της οδού Ποσειδώνος, το πάρκινγκ δίπλα στο ξενοδοχείο Sitia Beach επί της οδού Ιτάνου, η συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Ξανθουδίδου, το πάρκινγκ στην συμβολή των οδών Δημοκρατίας και Αρχαιολόγου Παπαδάκη και το πάρκινγκ στην οδό Δημοκρατίας.
Οι θέσεις έγιναν ομόφωνα αποδεκτές και το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Αναφορά έγινε και στην επιπλέον κάλυψη της πόλης με ταΐστρες και ποτίστρες και στην κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκε να προταθούν ακόμη δύο σημεία. Ένα στα Κόκκινα και ένα στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου προς τον οικισμό ΙΙΙ των Εργατικών Κατοικιών. Όμως νωρίτερα να εξεταστεί αν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις με βάση τη νομοθεσία και να ζητηθεί η έγκριση της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου.
Και για το συγκεκριμένο θέμα προηγήθηκε διαβούλευση και, όπως ανέφερε ο κ. Κοζυράκης, παρ’ όλο που αναμενόταν συμμετοχή των πολιτών, δεν υπήρξε καμία παρέμβαση, τοποθέτηση ή πρόταση μέσα από τη διαδικασία.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας