Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Ο τέταρτος μειοδότης δέχτηκε να συμπράξει με άλλες δύο εταιρίες για την ολοκλήρωση της γέφυρας Χαμεζίου

Στην ολοκλήρωση των εργασιών στη γέφυρα του Χαμεζίου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης.

«Πλέον διαφαίνεται ότι το ζήτημα έχει εισέλθει στην τελική φάση ολοκλήρωσης του έργου. Μετά την αποχώρηση του πρώτου μειοδότη από το έργο και την αποδοχή του ότι δεν έχει την δυνατότητα ολοκλήρωσής του με μία διαδικασία που προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία, ο τέταρτος κατά σειρά μειοδότης αποδέχτηκε να συμπράξει με δύο άλλες εταιρίες. Εντός των ημερών θα υπογραφεί η σύμβαση με αυτή την κοινοπραξία.
Για να επιτευχθεί αυτό έγιναν τεράστιες προσπάθειες κι από την διοίκηση του ΟΑΚ, την Περιφέρεια και το Δήμο, για να πειστούν αυτές οι εταιρίες να μπουν στην λογική της ανάληψης της ευθύνης κατασκευής του έργου.
Έχουν -θεωρώ- και την οικονομική δυνατότητα και την τεχνογνωσία να ολοκληρώσουν το έργο. Πολύ θετικό είναι ότι η μία από αυτές τις εταιρίες είναι κρητικιά, κάτι που σημαίνει ότι μπαίνει και η λογική πλέον του “συναισθήματος”, που είναι σημαντικό. Διότι, όταν κάποιος αναλάβει ένα έργο που είναι μέσα στην κοινωνία της Κρήτης, νομίζω ότι έχει σκεφτεί πολύ πριν αναλάβει, άρα εγώ είμαι σίγουρος ότι πλέον θα ολοκληρωθεί.
Η εκτίμηση της διοίκησης του ΟΑΚ είναι ότι μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο το αργότερο θα έχει ολοκληρωθεί αυτή η παρέμβαση. Εύχομαι αυτές οι σκέψεις να βγουν αληθινές. Το παρελθόν αυτών των εταιριών μόνο θετικά μπορεί να μας προϊδεάσει. Εκτελούν κι άλλα έργα αυτή την στιγμή στην Κρήτη, άρα έχουν και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή για να ολοκληρώσουν το συγκεκριμένο έργο», τόνισε ο κ. Πατεράκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας