Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

«Μαθηματικές ΑποΔράσεις» – 1ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών Κρήτης

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης (Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών) σε συνεργασία με τα παραρτήματα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας του Νομού Λασιθίου και Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης,
διοργανώνουν τo  1ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών Κρήτης: «Μαθηματικές ΑποΔράσεις», που θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης στις 4-5-6 Ιουλίου 2018.
Το θερινό σχολείο απευθύνεται σε παιδιά που τελείωσαν φέτος την ΣΤ’ Δημοτικού. Aναμένεται να τo παρακολουθήσουν 60 παιδιά από όλη την Κρήτη.  Η φοίτηση για φέτος θα είναι δωρεάν καθώς το σχολείο θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Κρήτης.
Καλοκαιρινή ΑπόΔραση:
  • Με μαθηματικά παιχνίδια, γρίφους, σπαζοκεφαλιές, τρισδιάστατες κατασκευές, μαθηματικές εκπλήξεις.
  • Με επίσκεψη στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου, παιχνίδια στο γυμναστήριο  του Πανεπιστημίου, μεσημεριανό φαγητό στο μαθηματικό εστιατόριο και ένα βραδινό  ταξίδι στα άστρα.
Ημερίδα επιμόρφωσης
Το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε ημερίδα επιμόρφωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για τον συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του θερινού σχολείου. Οι οργανωτές του σχολείου ανέλυσαν την ύλη των μαθημάτων, τη μεθοδολογία διδασκαλίας και προσέγγισης των μαθητών. Η ημερίδα ήταν ανοιχτή σε όλους τους εκπαιδευτικούς, μέλη της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στην Κρήτη.
Στους συμμετέχοντες δόθηκε βεβαίωση συμμετοχής από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και κλήθηκαν εφόσον το επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία του φετινού θερινού σχολείου ως εθελοντές εκπαιδευτές.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας