Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Θετικοί οιωνοί για καλή σεζόν στην περιοχή της Σητείας

Η φετινή αναμένεται να είναι μία καλή τουριστική σαιζόν για την περιοχή της Σητείας. Η σημαντική αύξηση των πτήσεων τσάρτερ, αφού από 2 που ήταν πέρυσι, φέτος είναι 7, 4 από Σκανδιναβία και 3 από Γερμανία, σημαίνει και αντίστοιχα αύξηση επισκεπτών στην περιοχή.
Αυτό είναι ελπιδοφόρο και πολύ θετικό για την περιοχή της Σητείας, που -όπως διαφαίνεται- αποτελεί πλέον έναν νέο προορισμό και σταδιακά καταγράφει αύξηση της επισκεψιμότητας.
Εχόντων καλώς των πραγμάτων κι εφ’ όσον συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή, αναμένεται επίσης αύξηση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή και την επόμενη χρονιά. Άλλωστε από πέρυσι είχε καταγραφεί η ικανοποίηση των επισκεπτών από την Σκανδιναβία και η προτίμησή τους για την περιοχή. Άλλωστε αρκετοί από τους ταξιδιώτες επισκέφθηκαν στην ίδια σαιζόν για δεύτερη φορά την Σητεία.
«Είναι αλήθεια, είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης, ότι η περιοχή μας διαθέτει τα στοιχεία εκείνα που επιθυμούν οι Σκανδιναβοί τουρίστες, όμορφο φυσικό τοπίο, ηρεμία, καλές καιρικές συνθήκες κλπ. Πρόκειται για επισκέπτες, που, εφ’ όσον μείνουν ικανοποιημένοι από έναν προορισμό, τον επισκέπτονται για πολλά χρόνια. Πρόκειται για καλό τουρισμό, δεν είναι all Inclusive, καταναλώνει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχει. Είναι σημαντικό αυτό για την περιοχή μας διότι επηρεάζει θετικά όλα τα εμπλεκόμενα επαγγέλματα και συνολικά την τοπική οικονομία.
Εμείς ως Ένωση σε συνεργασία με τον Δήμο και τον ΟΑΣ θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες, την προβολή της περιοχής μας ώστε αφ’ ενός να διατηρήσουμε την υπάρχουσα κατάσταση και να αυξηθεί η κίνηση μελλοντικά κι αφ’ ετέρου να προσελκύσουμε επισκέπτες κι από άλλες περιοχές. Οι επαφές μας με tour operators συνεχίζονται στην κατεύθυνση αυτή, όπως και η συμμετοχή μας σε εκθέσεις του εξωτερικού, στοχευμένα. Δεν είναι κάτι απλό, όπως δεν ήταν και μέχρι σήμερα. Δεν είναι εύκολο να πειστεί ένας tour operator να ανοίξει έναν προορισμό, διότι είναι μία επένδυση. Κι εκείνοι βέβαια επιθυμούν και στοχεύουν στην αύξηση κάθε χρόνο της επισκεψιμότητας. Σημαντικός παράγοντας ασφαλώς είναι η λειτουργία του αεροδρομίου Σητείας. Οι προσπάθειές μας στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια και σιγά- σιγά αρχίζουν κι αποδίδουν καρπούς».

Οι κλίνες
Βέβαια ένα σημαντικό θέμα είναι η δυναμικότητα της περιοχής, καθώς Δήμο Σητείας, ο αριθμός των κλινών είναι συγκεκριμένος, περίπου 6.500- συμπεριλαμβανομένων και των καταλυμάτων. Στην δε πόλη της Σητείας οι κλίνες πλησιάζουν τις 1.000 (μαζί με τα καταλύματα). Υπάρχουν βέβαια και κάποιες ξενοδοχειακές μονάδες εντός της πόλης που εδώ κι αρκετά χρόνια δεν λειτουργούν και το ερώτημα είναι αν υπάρχει δηλαδή πρόθεση και δυνατότητα επαναλειτουργίας τους.
Είναι γεγονός, έτσι κι αλλιώς, ότι η επιθυμητή μελλοντική αύξηση του τουρισμού δε μπορεί να καλυφθεί με τις υπάρχουσες συνθήκες. «Χρειάζονται και πρέπει να γίνουν επενδύσεις, μικρές και μεγάλες και στην περιοχή της Σητείας», τόνισε ο κ. Κακουράκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας