Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αναλήψεως του Κυρίου στον Παπαδιόκαμπο Σητείας

Με μεγάλη λαμπρότητα πανηγύρισε την Πέμπτη 25 Μαΐου, εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Χαμαιζίου, στο Παπαδιόκαμπο Σητείας.

Το απόγευμα της Τετάρτης 16 Μαΐου τελέσθηκε η Ενάτη Ώρα του Πάσχα και στη συνέχεια ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.
Στην εμπνευσμένη ομιλία του προς το πλήθος των παρισταμένων πιστών, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο γεγονός της Αναλήψεως του Κυρίου, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη χαρά των Μαθητών και μετέπειτα Αποστόλων Του, που αξιώθηκαν να γίνουν αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες τέτοιων υπερφυών Μυστηρίων, λόγω της υπόσχεσής Του ότι δεν θα χωρισθεί από αυτούς αλλά θα είναι μαζί τους «πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος».
Στον Εσπερινό της πανηγύρεως έλαβαν μέρος Εφημέριοι της περιοχής της Σητείας και συμμετείχε πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδ. Πατεράκης.
Ανήμερα της πανηγύρεως τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας