Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Κυρίου Ενορίας Γούδουρα

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα και με μεγάλη συμμετοχή του ιερού Κλήρου και των ευσεβών χριστιανών της περιοχής εορτάσθηκε την Πέμπτη 17 Μαΐου η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ενορίας Γούδουρα Σητείας.

Ανήμερα της πανηγύρεως τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου, κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος στην ομιλία του τόνισε για τη μεγάλη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως ότι ο Κύριος, που συναντράφηκε με τους Μαθητές Του επί σαράντα ημέρες εμφανιζόμενος επανειλημμένα για να επιβεβαιώσει την Ανάστασή Του, ανελήφθη εν δόξῃ ενώπιον των Μαθητών Του και της Θεοτόκου στο όρος των Ελαιών, όπου κατά την παράδοση ο Κύριος θα έλθει και πάλι εν δόξῃ  «κρίναι ζώντας και νεκρούς».
Επίσης ο Σεβασμιώτατος σημείωσε η Ανάληψη του Κυρίου, που έλαβε χώρα αποτελεί άνοιγμα του ουρανού στους ανθρώπους και δοξασμό της ανθρώπινης φύσης του Κυρίου καθώς και εκείνη αναλαμβάνεται στους ουρανούς μαζί με τη θεία φύση Του. Οι Μαθητές, παρά την εις ουρανούς αναχώρηση του Σωτήρος αισθάνονταν τη χαρά της παρουσίας Του, αφού ο Ίδιος ο Κύριος τους υποσχέθηκε «μεθ᾿ υμών ειμί πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος», κατά το ευαγγελικό ανάγνωσμα της εορτής από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον, έχοντας βεβαία την ελπίδα ότι δεν θα μείνουν ορφανοί αλλά θα έλθει ο Παράκλητος.

Τέλος, ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε να  έχομε στραμμένο το βλέμμα μας προς τον ουρανό, όπως έκαναν οι Άγιοι Απόστολοι, λαμβάνοντας τη ευλογία του Αναληφθέντος Κυρίου, και να παραμένουμε πιστοί στην διαβεβαίωση Του ότι είναι μαζί μας «πάσας τας ημέρας», καθώς δια των ιερών Μυστηρίων της Εκκλησίας, και κυρίως δια του κατ᾿ εξοχήν Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, ο Χριστός συνεχίζει την παρουσία Του μέσα στην Εκκλησία.
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που έλαβαν οι Εφημέριοι της περιοχής, παρέστη πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Νικόλαος Λατζανάκης.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας