Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Κατασκευή Πυροσβεστικού Δικτύου στο Φαράγγι Ρίχτη

Υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου κ. Νίκου Λαντζανάκη συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σητείας και ενέκρινε την διάθεση πίστωσης και καθόρισε τους όρους για τη δημοπράτηση της 2η φάσης της Κατασκευής Πυροσβεστικού Δικτύου στο Φαράγγι Ρίχτη.
«Ένα έργο σημαντικό», όπως είπε ο κ. Λαντζανάκης, «δεδομένης της ιδιαιτερότητας της περιοχής και της μεγάλης επισκεψιμότητας που έχει. Το 2015 κατασκευάστηκε το πρώτο τμήμα του πυροσβεστικού δικτύου για την αντιμετώπιση κινδύνων πυρκαγιάς στο φαράγγι. Η παρούσα μελέτη έχει ως σκοπό την ολοκλήρωση του δικτύου πυρόσβεσης έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης δυνατότητα υδροδότησης στην ανατολική πλευρά του φαραγγιού στα πιθανά σημεία επέμβασης.
Το δίκτυο προς κατασκευή αποτελεί συνέχεια του υπάρχοντος υπόγειου αρδευτικού δικτύου που τροφοδοτείται από τις γεωτρήσεις Πατέρα και Λαχανά μέσω της υπάρχουσας δεξαμενής στη θέση Πατέρα. Ο υφιστάμενος αγωγός που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα και εξυπηρετεί ανάγκες άρδευσης, είναι πεπαλαιωμένος και παρουσιάζει συνεχώς διαρροές ενώ λόγω ακαταλληλότητας σε αντοχής σε πιέσεις, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κλειστό υδραυλικό δίκτυο. Ως εκ τούτου θα αντικατασταθεί σύμφωνα με την παρούσα, ενώ θα επανατοποθετηθούν οι παροχές άρδευσης στα σημεία που υπάρχουν έως τώρα.
Στην παρούσα μελέτη περιλαμβάνεται η κατασκευή τμήματος 700 μ. με την τοποθέτηση δύο πυροσβεστικών κρουνών 2 παροχών σε επιλεγμένα σημεία ελέγχου. Το δίκτυο θα υπογειοποιηθεί στο σύνολό του για την προστασία του από την έκθεση στις καιρικές συνθήκες και από πιθανή πυρκαγιά. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 12.726,24 €».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας