Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Διπλάσιες οι αφίξεις στο αεροδρόμιο της Σητείας, έρχονται και πολωνικές πτήσεις με προορισμό την Ιεράπετρα

Με μεγάλη ικανοποίηση κυλάει μέχρι στιγμής η τουριστική σεζόν για τη Σητεία με τις πρώτες πτήσεις τσάρτερ να έχουν ξεκινήσει προς το αεροδρόμιο, και να αναμένονται ακόμα περισσότερες πτήσεις αφίξεις στη διάρκεια της σεζόν.

Ήδη πριν μπει ο Ιούνης έχουν ξεκινήσει 3 πτήσεις τσάρτερ από Δανία και Σουηδία, είναι προγραμματισμένες και ξεκίνησαν το περασμένο ΣΚ 2 εβδομαδιαίες πτήσεις από Γερμανία στις οποίες θα προστεθεί άλλη μια, και από τις 15 Ιουνίου αναμένεται άλλη μια εβδομαδιαία πτήση τσάρτερ από τη Νορβηγία.
Η κινητικότητα από τις αρχές Μαΐου, με αφίξεις Άγγλων, Γερμανών και Γάλλων, είναι έντονη σχολιάζει ο αντιδήμαρχος Λεωνίδας Τερζής μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, προσθέτοντας πως σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει μέσα στο καλοκαίρι πρόκειται να ξεκινήσουν και πτήσεις από την Πολωνία οι οποίες θα έχουν αποκλειστικό προορισμό την Ιεράπετρας.
Ο κ. Τερζής τόνισε πως την περσινή χρονιά παρά τις περιορισμένες αφίξεις, περίπου 400 άτομα την εβδομάδα, ο κόσμος αυτός έκανε αισθητή την  παρουσία του στην εμπορική ζωή της πόλης, και όλοι αναμένουν με ενδιαφέρον τα φετινά αποτελέσματα αφού ο αριθμός επισκεπτών που είναι προγραμματισμένο να έρθει με τις πτήσεις τσάρτερ διπλασιάζεται.
Οι πτήσεις από την Πολωνία που γίνονται για την εξυπηρέτηση της Ιεράπετρας, δείχνουν ότι το αεροδρόμιο της Σητείας μπορεί να παίξει κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη του νομού και αυτός είναι ο στόχος ανέφερε ο κ. Τερζής, τονίζοντας ταυτόχρονα πως δεν υπάρχει ούτε στόχος ούτε θέληση να υπάρξει ανταγωνισμός με το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, αλλά να μπορούν τα αεροδρόμια όπως και αυτό των Χανίων να λειτουργήσουν συμπληρωματικά για την ανάπτυξη όλου του νησιού.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας