Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Σχόλιο για το Γηροκομείο Σητείας


Διαβάζοντας κάποιες δημοσιεύσεις και σχόλια που ήδη έχουν γίνει πριν καλά καλά ανοίξει το θέμα γύρω από την κατασκευή του Γηροκομείου Σητείας, αρχίζω πραγματικά να ανησυχώ έντονα.
Πολλά ακούγονται πολλά λέγονται και φαίνεται να είναι εύλογος ο προβληματισμός του κόσμου. Έχω την γνώμη ότι αν αυτό συνεχιστεί, και το συμβούλιο του Φιλανθρωπικού δεν πάρει τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να προστατεύσει τόσο το έργο όσο και το δικό του κύρος, φοβάμαι ότι η υπόθεση του Γηροκομείου θα καεί όπως λέμε λαϊκά πριν καλά καλά αρχίσει. Στην περίπτωση αυτή όμως, θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι ότι αν αυτό συμβεί οι υπεύθυνοι που και όνομα και επίθετο θα έχουν σε αυτή την μικρή κοινωνία που ζούμε, θα εισπράξουν την ανάλογη αμοιβή που τους αξίζει. Το συμβούλιο του Φιλανθρωπικού συλλόγου θα πρέπει πάνω από όλους να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και το πάνω χέρι σε όλα τα επίπεδα και όχι να αφεθεί έτσι ώστε το έργο να το διαπραγματεύονται εν λευκώ όψιμοι ευεργέτες.
Είναι ο σύλλογος που πρώτος οραματίστηκε αυτό το έργο και το ξεκίνησε με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει (από δωρεές και μόνο των συμπολιτών μας),  αφού κανένας άλλος φορέας δεν είχε την ευαισθησία και την διάθεση μέχρι σήμερα ούτε καν να το προτείνει πολύ δε περισσότερο να το υλοποίηση.
Ελπίζω αυτό να γίνει έγκαιρα αντιληπτό από το συμβούλιο του Φιλανθρωπικού και να προχωρήσει στις σωστές και απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται, ώστε να προχωρήσει και να υλοποιηθεί το μοναδικό Γηροκομείο Σητείας που όλοι γνωρίζουμε πόσο αναγκαίο έργο είναι για την περιοχή μας.

Κωστής Κατσικαλάκης  Αρχιτέκτονας

Συνολικες προβολες σελιδας