Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Ο Ε.Ε.Σ. Σητείας πρόσφερε και φέτος Τσάντες Αγάπης

https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2018/04/%CE%A4%CF%83%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CF%80%CE%B7%CF%82-%CE%95%CE%95%CE%A3.jpgΌπως κάθε χρόνο εδώ και πάνω από μία δεκαετία, το Περιφερειακό Τμήμα Σητείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προσέφερε και φέτος τις Τσάντες της Αγάπης στηρίζοντας έμπρακτα τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Πρόκειται για δέματα με τρόφιμα, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά προϊόντα, κρέας, γλυκά, όσπρια κι άλλα είδη, τα οποία προσφέρθηκαν και φέτος, τις ημέρες του Πάσχα σε περίπου 120 οικογένειες, που βάλλονται ιδιαίτερα και βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση.
Είχε προηγηθεί ανοικτή πρόσκληση τις προηγούμενες ημέρες από το Περιφερειακό Τμήμα Σητείας για την συνδρομή όσων επιθυμούσαν να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή προσφέροντας με την σειρά τους τρόφιμα ή χρήματα για να αγοραστούν τρόφιμα και να δημιουργηθούν οι Τσάντες της Αγάπης.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Σητείας πατήρ Γεώργιος Γουλιέλμος «κι αυτή την φορά η ανταπόκριση του κόσμου, των καταστημάτων, της τοπικής κοινωνίας ήταν συγκινητική. Όπως κάθε φορά στις εορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα, το Περιφερειακό Τμήμα Σητείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προσπάθησε και φέτος να βοηθήσει οικογένειες που έχουν ανάγκη με τρόφιμα κυρίως και διάφορα άλλα είδη. Απευθύνεται στους συμπολίτες μας που ανταποκρίνονται κάθε φορά και προσφέρουν ό,τι μπορούν, στα καταστήματα της περιοχής όπως S/M, κρεοπωλεία, καταστήματα με γαλακτοκομικά προϊόντα ζαχαροπλαστεία κλπ. Όλοι προσφέρουν κάθε χρόνο αρκετά πράγματα και με εκείνα και την προσπάθεια τη δική μας να αγοράσουμε και κάποια άλλα, κατορθώνουμε και βοηθούμε οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμπολίτες μας, που έχουν αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια αγάπης του Ερυθρού Σταυρού. Γι’ αυτό και ονομάζουμε τα δέματα αυτά Τσάντα Αγάπης, διότι προέρχεται από την αγάπη των συνανθρώπων μας, που με την ανταπόκρισή τους υλοποιούμε αυτή την προσπάθεια. Αν δεν βοηθούσαν όλοι εκείνοι οι συμπολίτες μας, τα καταστήματα, αλλά και οι Εθελόντριές μας, που αφιερώνουν τόσο πολύ χρόνο δεν θα μπορούσαμε να είχαμε αυτό το αποτέλεσμα».
Παρά τις δύσκολες καταστάσεις και φέτος οι πολίτες ανταποκρίθηκαν και διανεμήθηκαν αρκετά δέματα με σκοπό την ανακούφιση όσων έχουν ανάγκη. «Ευχαριστούμε θερμά και πάλι όλους όσοι ανταποκρίθηκαν και προσέφεραν. Ευχαριστούμε θερμά και τις Εθελόντριες του Τμήματός, μας που χωρίς την δική τους προσπάθεια δεν θα είχαμε αυτά τα αποτελέσματα.
Ευχαριστούμε όλους όσοι βοηθούν τόσα χρόνια -περίπου 25- τον Ερυθρό Σταυρό και στηρίζουν τις προσπάθειες του Τμήματος. Πιστεύω ότι και φέτος έγινε κάτι θετικό παρά τις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε. Ευχαριστούμε όλους όσοι συμπράττουν μαζί μας και βοηθούν γιατί με την παραμικρή προσπάθεια -να δώσει κάποιος λίγα τρόφιμα για παράδειγμα- δείχνουμε έμπρακτα την αγάπη μας στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Έχει μεγάλη σημασία η αγάπη που δείχνουμε γιατί ο άνθρωπος που έχει ανάγκη νιώθει ότι δεν είναι μόνος του, ότι μέσα στα προβλήματα του υπάρχουν κάποιοι που τον σκέπτονται και παίρνει κουράγιο κι έχει αισιοδοξία για να συνεχίσει τη ζωή του έστω και με πολλά προβλήματα. Ευχαριστούμε όλους λοιπόν που συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια», κατέληξε  ο πατήρ Γεώργιος.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας