Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας ενημερώνει για την αντιπυρική περίοδο

https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2018/04/10.00-%CE%A3-%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%A0%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%97-%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%9F%CE%94%CE%9F%CE%A3-OK-696x425.jpgΠολύ νωρίτερα, από τις 10 Απριλίου θα αρχίσει φέτος η αντιπυρική περίοδος. Την πρόωρη έναρξή της επιβάλλει πλήθος παραγόντων, που ισχύουν στην Κρήτη.

Όπως εξήγησε ο Επιπυραγός, Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας μετά κι από το τελευταίο χρονικό διάστημα που γενικότερα στην περιφέρεια Κρήτης υπήρχε δραστηριότητα σε όλες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες λόγω παρατεταμένης ξηρασίας και επειδή δεν είναι γνωστή η εξέλιξη των μελλοντικών καιρικών συνθηκών, αξιολογήθηκαν τα δεδομένα και εκδόθηκε πυροσβεστική διάταξη, την οποία υπογράφει ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης κ. Μαραγκάκης και με την συνεννόηση της Περιφέρειας Κρήτης, ώστε να ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος στην περιφέρεια Κρήτης από 10 Απριλίου.
«Αυτό σημαίνει», τόνισε ο κ. Καπετανάκης, «ότι από 10 Απριλίου απαγορεύεται το άναμμα οποιασδήποτε πυρκαγιάς, που έχει να κάνει με την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών ή σε άλλους χώρους.
Απαιτείται και για τις επόμενες ημέρες μέχρι τις 10 του μήνα ιδιαίτερη προσοχή, καθώς βασικός παράγοντας είναι οι καιρικές συνθήκες. Λόγω των συνθηκών θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσοι ασχολούνται στην ύπαιθρο με διάφορες σχετικές δραστηριότητες».

Ήδη έχουν σημειωθεί πολλές πυρκαγιές
Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Κρήτης υπέβαλλαν αίτημα για την έναρξη νωρίτερα φέτος της αντιπυρικής περιόδου, καθώς εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα έχουν προκληθεί πολλές πυρκαγιές σε όλο το νησί.
Εξάλλου τα τελευταία χρόνια παρατηρείται στην περιοχή της Κρήτης και ιδιαίτερα στην ανατολική και στο Νομό Λασιθίου παρατεταμένη ξηρασία. Το πρόβλημα δείχνει να εντείνεται και εάν δεν αλλάξουν οι συνθήκες, τότε το πιθανότερο δυστυχώς σενάριο, είναι το μέγεθος του προβλήματος τα επόμενα χρόνια να οξυνθεί.
Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας έχει ξεκινήσει μία μεγάλη προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών. Με σχετικές ανακοινώσεις στα χωριά του Δήμου γνωστοποιεί στους πολίτες την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου στις 10 Απριλίου και τους εφιστά την προσοχή τους.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας