Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Απούλητη παραμένει η μισή ποσότητα ελαιολάδου στη Σητεία. Οι τιμές έπεσαν σε χαμηλά επίπεδα

https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2016/11/5.30-%CE%99-%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC.jpgΈλλειψη κινητικότητας καταγράφεται αυτήν την περίοδο στη διάθεση και πώληση ελαιολάδου και στην περιοχή της Σητείας. Οι τιμές αυτήν την ώρα διατηρούνται σε όχι ικανοποιητικά επίπεδα και παραγωγοί, συνεταιρισμοί κλπ. αναμένουν τις εξελίξεις μετά το Πάσχα.

Η φετινή πορεία στις τιμές του προϊόντος δεν είναι η αναμενόμενη, καθώς η σαιζόν ξεκίνησε με υψηλές τιμές που έφθασαν τα 3,90 €, όμως εδώ και αρκετό διάστημα παρατηρείται αισθητή πτώση, από 3,15 έως 3,60 € το κιλό.
Όπως διαφαίνεται οι υψηλές τιμές αρχικά δημιούργησαν μεγάλες προσδοκίες στον κόσμο, ενώ υπήρξαν αναφορές από διάφορους εμπλεκόμενους για «εκτίναξη» των τιμών, δηλαδή πάνω από 4 € το κιλό. Εξέλιξη, που τώρα φαντάζει δύσκολη, ωστόσο κάθε αλλαγή στην τιμή θα διαφανεί στην πορεία.
Ενώ υπάρχουν ενδιαφέρον και ανάγκη από τους παραγωγούς για πωλήσεις, δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση πώλησης στις νυν χαμηλές -συγκριτικά με το προηγούμενο χρονικό διάστημα- τιμές.
Αυτήν την ώρα υπολογίζεται ότι πάνω από τη μισή φετινή ποσότητα ελαιολάδου της περιοχής της Σητείας δεν ακόμα έχει πωληθεί.
Εκτιμάται πάντως ότι μετά το Πάσχα θα υπάρξουν εξελίξεις.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Συνολικες προβολες σελιδας