Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Καταγραφή του καιρού από το Μετεωρολογικό και Υδρολογικό Παρατηρητήριο Κρήτης

https://cdn.cretalive.gr/_largeImage/meteorologikosstathmos.png?mtime=20180311125217Πιλοτική πρωτοβουλία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης

Το Μετεωρολογικό και Υδρολογικό Παρατηρητήριο Κρήτης αποτελεί πιλοτική πρωτοβουλία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης με σκοπό την πληρέστερη καταγραφή των μετεωρολογικών και υδρολογικών συνθηκών του νησιού.
 Στις αρχές του 2018, το Παρατηρητήριο αποτελείται από:
42 αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς, οι οποίοι είναι μέρος του πανελληνίου Δικτύου σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr
11 αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς ιδιοκτησίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης
2 σταθμήμετρα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr τα οποία είναι εγκατεστημένα σε δύο ποταμοχειμάρρους του νησιού, σε συνεργασία και υποστήριξη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.
2 πρότυπους χιονομετρικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι μοναδικοί στην Ελλάδα, οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι σε σημεία με μεγάλο υψόμετρο στα Λευκά Όρη και στον Ψηλορείτη.
Το σύνολο των σταθμών αυτών στέλνουν ζωντανά τις μετρήσεις τους στο Παρατηρητήριο και προβάλλονται μέσω της σελίδας του Παρατηρητηρίου. Ταυτόχρονα δίνονται και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες με μορφή χαρτών, όπως προγνώσεις πόλεων και παραλιών, δορυφορικές φωτογραφίες, χάρτες χιονοκάλυψης, χάρτες θερμοκρασίας θάλασσας κλπ.
Η διεύθυνση του Παρατηρητηρίου είναι: http://www.meteo.gr/crete/
Στόχος μας είναι η ακόμα καλύτερη κάλυψη του νησιού με μετεωρολογικούς/υδρολογικούς σταθμούς και στην προσπάθεια αυτή η βοήθεια όλων των τοπικών φορέων είναι ευπρόσδεκτη.

Πηγή : Creta live

Συνολικες προβολες σελιδας