Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Η ΕΔΕΑΚ συνεχίζει τη σημαντική προσφορά της στην τοπική κοινωνία της Σητείας

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΕΑΚ, κατόπιν πρόσφατης εκλογικής διαδικασίας, συστάθηκε σε σώμα ως εξής: Πρόεδρος Γιάννης Δασκαλάκης, Αντιπρόεδρος Μανώλης Δανδουλάκης, Γ. Γραμματέας Μαριάννα Λελεκάκη, Ταμίας Γωγώ Κληματσούδα, Έφορος Εκπαίδευσης Γεωργία Βερυγάκη. Αναπληρωματικά μέλη Κυριάκος Παπαϊωάννου, Κώστας Γκικάκης.

Η δράση της εθελοντικής ομάδας είναι πλέον γνωστή, αφού η παρουσία των μελών της είναι κάτι παραπάνω από αισθητή και κυρίως χρήσιμη και αποτελεσματική σε πάρα πολλά περιστατικά και συμβάντα που έχουν λάβει χώρα όλα αυτά τα χρόνια -από τότε που ιδρύθηκε κι άρχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες της το 2009 στην τοπική κοινωνία. Τροχαία ατυχήματα, πυρκαγιές, αναζητήσεις αγνοουμένων, διακομιδές τραυματιών πολλάκις στο Νοσοκομείο- κυρίως κατά το διάστημα που το ΕΚΑΒ στη Σητεία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στελέχωσης ή σε περιπτώσεις που το ασθενοφόρο ήδη είχε ξεκινήσει για άλλο περιστατικό, υγειονομική κάλυψη εκδηλώσεων (πολιτιστικών, αθλητικών, κοινωνικών κλπ.) είναι μεταξύ άλλων τομείς δράσεις της ΕΔΕΑΚ, η οποία καλείται και ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
«Αυτός είναι και ο στόχος των μελών της. Είμαστε εθελοντές κι αυτό που θέλουμε είναι να μπορούμε να βοηθάμε όπου κι όποτε χρειαστεί. Δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε κανένα κρατικό φορέα. Απλά συνδράμουμε, όπως κι όσο καλύτερα μπορούμε. Προσφέρουμε ανιδιοτελώς. Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή να προσφέρουμε όπως μπορούμε. Έχουμε δε καλή συνεργασία με όλους τους φορείς και τις υπηρεσίες», ανέφερε ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της ομάδας κ. Δασκαλάκης.


Η εκπαίδευση
«Για το τρέχον έτος σχεδιάζονται πολλές δράσεις. Μεταξύ αυτών είναι η δημιουργία Ακαδημίας νέων εθελοντών, ενός “φυτωρίου”, που θα προετοιμάζει τα μέλη της ομάδας.
Επίσης θα δοθεί και φέτος έμφαση στην συνέχιση της εκπαίδευσης και της πιστοποίησης στο πλαίσιο της εξέλιξης των μελών της. Η εκπαίδευση δεν σταματάει ποτέ», τόνισε ο κ. Δασακλάκης.
Τα μέλη της ΕΔΕΑΚ πλησιάζουν τα 60. Ένας αριθμός ενδεικτικός του ότι μεγάλη μερίδα πολιτών είναι ευαισθητοποιημένη και ενεργοποιημένη και επιθυμεί να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία.
Εκτός του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΔΕΑΚ, ένα καλό επίπεδο διαθέτει και ο εξοπλισμός της, χάρις την επιμονή των μελών της, αλλά και τις χορηγίες και προσφορές φορέων και πολιτών ευαισθητοποιημένων, που τη στηρίζουν και αναγνωρίζουν  το έργο της.

Ανεπαρκείς χώροι εκπαίδευσης
«Ένα πρόβλημα σοβαρό είναι οι χώροι εκπαίδευσης. Ο υπάρχων δεν επαρκεί σε σχέση με την δυναμική των μελών. Είναι ένα σημαντικό πρόβλημα. Αναγκαζόμαστε να χωρίζουμε σε ομάδες τους εκπαιδευόμενους, κάτι που δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις σε ό,τι αφορά την στέγαση της ομάδας», πρόσθεσε ο κ. Δασκαλάκης.
Η ΕΔΕΑΚ ανήκει στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας -με μητρώο από το 2011- και μέχρι σήμερα η εθελοντική προσφορά της είναι πραγματικά αξιόλογη.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας