Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΩΔΑΜΟ

Οι εκπαιδευόμενοι του Α’ Κύκλου και οι εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σητεία επισκέφτηκαν την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018 την τοπική επιχείρηση «Αρωδαμός».  

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαθεματικής εργασίας «Τέχνες και επαγγέλματα που χάνονται στον χρόνο» και οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τα χαρούπια και τις ιδιότητές τους, αλλά και για τα προϊόντα που παράγονται από αυτά.
Πιο συγκεκριμένα, η κ. Αριστέα Γαλανάκη μας μίλησε για τις ευεργετικές ιδιότητες των χαρουπιών, καθώς και των παραγόμενων από αυτά προϊόντων, αλλά και για την καλλιέργεια των χαρουπόδεντρων. Αναφερθήκαμε στην τυποποίηση και την εξαγωγή των προϊόντων της επιχείρησης και είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο εργαστήριο και να δούμε την παραγωγή χαρουπόμελου και να μιλήσουμε για την τεχνική παραγωγής του. Τέλος, η κ. Γαλανάκη απάντησε με μεγάλη προθυμία στις ερωτήσεις που είχαν ετοιμάσει οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου μας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες της τοπικής επιχείρησης «Αρωδαμός» για την πολύ ζεστή φιλοξενία και για το κέρασμα που επιφύλασσαν σε όλους μας, δίνοντάς μας έτσι την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγονται από τις πιστοποιημένες, βιολογικής καλλιέργειας, χαρουπιές τους. 

Συνολικες προβολες σελιδας