Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Β´ Κυριακή των Νηστειών: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ενορία Παλαικάστρου Σητείας

Την Β´ Κυριακή των Νηστειών, 4 Μαρτίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Εμμανουήλ Αρετίνη,
ο οποίος έφυγε σε παιδική ηλικία νικημένος από την επάρατη ασθένεια, καθώς και το τριετές μνημόσυνο του μακαριστού Ιωάννου Εμμ. Μπριλάκη, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Παλαικάστρου Σητείας.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του παραλύτου στην Καπερναούμ, σημειώνοντας ότι ο παράλυτος, που βρέθηκε ενώπιον του Χριστού χάρη στη δύναμη της πίστεως των τεσσάρων φίλων του, δεν ήταν μόνο σωματικά άρρωστος αλλά και πνευματικά, γι’ αυτό και ο Κύριος θεράπευσε πρώτα τα αίτια της παραλυσίας και κάθε ασθένειας, που είναι οι ανθρώπινες αμαρτίες. Επίσης, ο Σεβ. επεσήμανε ότι η Β΄ Κυριακή της Μεγ. Τεσσαρακοστής, που η Εκκλησία μας προβάλλει τη μνήμη του Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσ/νίκης και κορυφαίου διδασκάλου των Ορθοδόξων δογμάτων, είναι συνέχεια και επέκταση της προηγουμένης, ένα είδος δεύτερης «Κυριακής της Ορθοδοξίας», διότι η νίκη του Αγίου Γρηγορίου κατά των αιρετικών δοξασιών των δυτικών, θεωρήθηκε ως νίκη ανάλογη με εκείνη κατά των εικονομάχων.
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστη πλήθος πιστών,  μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδ. Πατεράκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Νικ. Κοζυράκης, ο Πρόεδρος της Μ.Α.Δ.Ε.Σ. κ. Εμμαν.  Φουντοραδάκης και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. κ. Ιω. Χατζηνάκης.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας