Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Nαό της Υπαπαντής του Κυρίου στην πόλη της Σητείας

Mε λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και των ευσεβών χριστιανών της περιοχής πανηγύρισε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ο φερώνυμος Ιερός Ναός της πόλεως Σητείας, κάτω από τον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου.

Το απόγευμα της Πέμπτης 1 Φεβρουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από τον Ιερό Κλήρο της περιοχής, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού της εορτής, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον κατάμεστο από πιστούς πανηγυρίζοντα ναό.
Στο κήρυγμά του ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στο γεγονός της Υπαπαντής του Κυρίου, σαράντα ημέρες μετά την κατά σάρκα γέννησή Του, και στην προϋπάντηση Του στον ναό από τον Θεοδόχο Συμεών, σημειώνοντας τη σημασία της αφιέρωσης των παιδιών στην Εκκλησία κατά τον σαραντισμό, ως αναγνώριση της ευεργεσίας του Θεού. Όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος, ο σαραντισμός και ο εκκλησιασμός του νεογέννητου είναι μια πανάρχαια λειτουργική πράξη της Εκκλησίας που γίνεται σήμερα ως μίμηση της Υπαπαντής του Κυρίου και ως μια απόδειξη ότι το παιδί που γεννήθηκε ανήκει στον Θεό. Επίσης, τόνισε την υποχρέωση που έχομε ως χριστιανοί να καλλιεργήσομε τον εαυτό μας για να υποδεχτούμε, όπως ο δίκαιος Συμεών, με λαχτάρα, αγωνία και ικανοποίηση τον Χριστό μέσα μας.
Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού έλαβαν ακόμα μέρος ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τοπλού Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης και πλειάδα Εφημερίων της πόλεως και της περιοχής Σητείας, ενώ συμμετείχε πλήθος ευσεβών χριστιανών της Σητείας

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας