Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Τεστ κοπώσεως θα δωρήσει στο Νοσοκομείο Σητείας ο Σύλλογος Φίλων

Θετικά είναι τα νέα για την δράση του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Σητείας, όπως γνωστοποιήθηκαν στην τελευταία, ανοικτή, όπως πάντα, συνεδρίαση του Δ.Σ. στην συνεδρίαση συμμετείχε και ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Εμμ. Μιχελάκης. Όπως γνωστοποιήθηκε, συγκεντρώθηκε το απαιτούμενο χρηματικό ποσό δίνοντας την δυνατότητα στο Σύλλογο να προμηθευτεί και να ενισχύσει το Νοσοκομείο Σητείας με σημαντικό ιατρικό εξοπλισμό.

Το test κοπώσεως
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χριστόφορος Καλαμπόκης, κατά την συνεδρίαση του Σαββάτου αποφασίστηκε και επελέγη η προμηθεύτρια εταιρία για την αγορά μηχανήματος δοκιμασίας κόπωσης. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα συγκεντρώθηκε το ποσό των περίπου 10.000 €, που αντιστοιχεί στο κόστος του μηχανήματος, και εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου αναμένεται η προμήθεια και η προσφορά του στο Νοσοκομείο της Σητείας.
Για άλλη μία φορά ο κ. Καλαμπόκης ευχαρίστησε θερμά τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή για τις δωρεές και προσφορές τους, που είχαν ως αποτέλεσμα να ευοδωθεί άλλος έναν σημαντικός στόχος του Συλλόγου και κατ’ επέκταση του Νοσοκομείου Σητείας.
«Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφασίστηκε και δρομολογήθηκε η διαδικασία προμήθειας σε συνεργασία τόσο με τον Διοικητή κ. Μιχελάκη, όσο και τον καρδιολόγο κ. Σαριδάκη. Είμαστε λοιπόν στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι σύντομα, το επόμενο δεκαπενθήμερο το μηχάνημα του test κοπώσεως θα παραδοθεί στο Νοσοκομείο Σητείας και θα μπορεί άμεσα να ξεκινήσει η λειτουργία του έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της περιοχής», πρόσθεσε.
Αξίζει να αναφερθεί ότι πρόκειται για ιατρικό εξοπλισμό που ως τώρα δεν διέθετε το Νοσοκομείο Σητείας με αποτέλεσμα, όπως σημείωσε και ο κ. Καλαμπόκης, οι πολίτες της περιοχής να μετακινούνται σε άλλα νοσοκομεία άλλων πόλεων και κυρίως αυτής του Ηρακλείου, για να υποβληθούν στην συγκεκριμένη εξέταση με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε ταλαιπωρία και κόστος ή να απευθύνονται σε ιδιωτικά κέντρα ή ιατρεία επιβαρυνόμενοι το ανάλογο κόστος.
«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς το γεγονός ότι καταφέραμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να συγκεντρώσουμε τα χρήματα και να προχωρήσουμε στην προμήθεια του μηχανήματος που θα ενισχύσει σημαντικά το Νοσοκομείο της Σητείας», τόνισε ο κ. Καλαμπόκης.

Το λαρυγγοσκόπιο
Τα καλά νέα όμως δεν αφορούν μόνο αυτήν την εξέλιξη, αφού -όπως γνωστοποιήθηκε κατά την συνεδρίαση- συγκεντρώθηκαν 1500 €, προκειμένου άμεσα, στο επόμενο δεκαπενθήμερο  Σύλλογος να προχωρήσει στην αγορά βοηθητικού ιατρικού εξοπλισμού για τα χειρουργεία, που επίσης λείπει από το Νοσοκομείο, αλλά είναι σημαντικός. Πρόκειται για μία προσπάθεια μετά από σχετική εισήγηση του μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου και ιατρού αναισθησιολόγου του Νοσοκομείου κ. Δέσποινας Λουτσέτη, που αφορά την προμήθεια λαρυγγοσκοπίου. «Είναι απαραίτητο για τις δύσκολες περιπτώσεις και περιστατικά διασωληνώσεων ασθενών», εξήγησε ο κ. Καλαμπόκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας