Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Το… Κυνήγι του Θησαυρού καλούνται να σώσουν οι κυνηγοί στη Σητεία

Σε… παιχνιδιάρικους ρυθμούς κινείται αυτές τις ημέρες η Σητεία. Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού για τα παιδιά, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου αναμένεται να κορυφωθεί η δράση με το 10ο επετειακό παιχνίδι του θησαυρού για τα… μεγάλα παιδιά που φέτος καλούνται να «σώσουν» τον θεσμό!

Η περσινή νικήτρια ομάδα είναι η φετινή διοργανώτρια. Οι «Ανεκτίμητοι Στιμαδόροι», Γιάννης Τουλουπάκης, Γιώργος Πατεράκης, Γιώργος Βεργίτσης, Ηλίας Κατεγιάννης, Γιώργος Ρουσιάς, Γιάννης Σκαρβελάκης, Μάνος Τζανιδάκης, Γιώργος Πειρασμάκης, Νίκος Μακρυνάκης, Μιχάλης Λαντζανάκης, Δέσποινα Αϊλαμάκη, Γιάννα Χρυσουλάκη, Μαρία Κουβαράκη, Μαρία Σφυράκη, Φανή Συντιχάκη, Ελένη Κορνάρου, Άννα Μπαλτσαβια, Φαίη Δόρλη, Νικολέτα Σπυριδάκη, Ευτυχία Σουλιώτου, Γιάννα Τουλουπάκη, Ειρήνη Ρουσιά, Σόνια Παπαδάκη, Άντζελα Hanss, Μαρία Πατεράκη, Ελένη Γεωργανάκη, Μάνος Αγγελής καλούν την Κυριακή τους θησαυροκυνηγούς να σώσουν το παιχνίδι και την εξέλιξή του…

Ο μύθος
Η μάγισσα Ρούφη  απειλεί τον θεσμό και επιθυμία της είναι να κλέψει τις αναμνήσεις των πολιτών της Σητείας ώστε να ξεχάσουν το παιχνίδι… Πάντως υπάρχει και μία καλή νεράιδα, που βοηθάει τους θησαυροκυνηγούς. Μάλιστα, η Ρούφη έχει παίξει και το τελευταίο της χαρτί, έχει κλέψει την σκυτάλη που δίδεται κάθε χρόνο από ομάδα σε ομάδα και «με το αποτύπωμα της, την έχει κρύψει» κάπου στην πόλη!
Θα καταφέρουν λοιπόν να λύσουν τα μάγια οι θησαυροκυνηγοί και να αποφευχθεί ο κίνδυνος να σταματήσει στην Σητεία το παιχνίδι του Κρυμμένου θησαυρού; Θα μάθουμε την Κυριακή.

Τα παραμύθια
Βέβαια, όπως φαίνεται ως τώρα, είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν και να βρουν τον θησαυρό… Διότι ασφαλώς το 10ο Επετειακό Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού έχει ήδη ξεκινήσει… Ουσιαστικά η έναρξή του σηματοδοτήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν γνωστοποιήθηκε το πρώτο τεύχος του φετινού παραμυθιού.
Τα συνολικά πέντε δημοσιοποιούσαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι και πρόσφατα οι Ανεκτίμητοι Στιμαδόροι. Μέσα από τα τεύχη και τις παραπομπές αυτών, οι θησαυροκυνηγοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να αρχίσουν την αναζήτηση…

Κοινωνική προσφορά
Όλο αυτό το χρονικό διάστημα επίσης, η δράση των διοργανωτών και των ομάδων του παιχνιδιού ήταν αισθητή και σε άλλα επίπεδα, σε δράσεις κοινωνικού, εθελοντικού περιεχομένου.
Στην αιμοδοσία που διοργάνωσαν οι Ανεκτίμητοι Στιμαδόροι και που έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από τις ομάδες. Στην προσφορά δώρων στις γιορτές, που πέρασαν προς τους μαθητές και τις μαθήτριες του ειδικού δημοτικού σχολείου και του ΕΕΕΕΚ Σητείας κι άλλες.
Ακόμη και στην πρόσφατη, στο πάρτι των ομάδων, μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των συμμετεχόντων στο κάλεσμα της διοργανώτριας ομάδας με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν πολλά τρόφιμα μακράς διαρκείας που θα προσφερθούν στα δύο Κοινωνικά Παντοπωλεία Σητείας, αλλά και σκυλοτροφές για το Φιλοζωικό Σύλλογο Σητείας αντίστοιχα.

Το πάρτι μασκέ
Στο πάρτι, που φιλοξενήθηκε στο «Κάλλιστον» συμμετείχαν πάνω από 800 άτομα. Αποτέλεσε την ευκαιρία για να απολαύσουν όλοι οι συμμετέχοντες μία θαυμάσια βραδιά, να διασκεδάσουν, να χορέψουν, να παίξουν… και να κερδίσουν δώρα.
Στο μασκέ πάρτι όλοι συμμετείχαν με ευφάνταστες αμφιέσεις ανά ομάδα. Οι διοργανωτές εμφανίστηκαν στην έναρξη ως ήρωες πολλών παραμυθιών «δεμένων» το ένα με το άλλο και παρουσίασαν ένα εξαιρετικό μουσικοθεατρικό δρώμενο. Οι ομάδες ντύθηκαν από Κοκκινοσκουφίτσες μέχρι και Κακοί των παραμυθιών.
Στη διάρκεια της βραδιάς παρουσιάστηκαν και τα βίντεο, τα οποία είχε ζητήσει η διοργανώτρια ομάδα να «δημιουργήσουν» οι ομάδες του θησαυρού, επίσης με θέμα τα παραμύθια. Καλύτερο βίντεο ανεδείχθη της ομάδας «Κατσουλοχαέρολα».
Η βραδιά πέρα από πολλή διασκέδαση, χορό, τραγούδι, περιείχε και δραστηριότητες, παιχνίδια με αρκετά δώρα, αλλά και αποκαλύψεις αφού οι ομάδες έλαβαν και υλικό, φωτογραφίες, χρήσιμα στοιχεία για το παιχνίδι της Κυριακής.

Την Τσικνοπέμπτη
Οι διοργανωτές ενημέρωσαν τις ομάδες ότι μέσα στο μύθο υπάρχει κι ένας αυτούσιος γρίφος που θα «παίξει» την ημέρα του παιχνιδιού. Αναφορά έγινε και στην Τσικνοπέμπτη, οπότε οι Ανεκτίμητοι Στιμαδόροι καλούν όλες τις ομάδες στον κήπο, στην κεντρική πλατεία της Σητείας για να τσικνίσουν, να λάβουν σημαντικό υλικό για την ημέρα του παιχνιδιού και να λύσουν ένα γρίφο, το ίδιο βράδυ, επί τόπου. Η ομάδα που θα λύσει πρώτη τον γρίφο θα λάβει σημαντική βοήθεια για τους πρώτους πέντε γρίφους του παιχνιδιού…

Φιλία και συνεργασία
Στην τελική ευθεία λοιπόν για την διεξαγωγή του 10ου παιχνιδιού η αγωνία αυξάνεται. Οι προετοιμασίες της διοργανώτριας ομάδας είναι πυρετώδεις, οι «συσκέψεις» των ομάδων που συμμετέχουν καθημερινές, τα μέλη τους βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση και πλέον όλοι δίνουν ραντεβού την Κυριακή στις 9 το πρωί, σε μία ημέρα που αναμένεται πολύ τρέξιμο, διασκέδαση, γρίφους (είθισται κάθε χρόνο να φτάνουν περίπου 20), δραστηριότητες και ψάξιμο στα σοκάκια της πόλης και όχι μόνο.
Στο φετινό παιχνίδι θα συμμετέχουν 22 ομάδες αποτελούμενες από 30 έως 50 άτομα η καθεμία.
Το παιχνίδι στην περιοχή της Σητείας, είναι μία δράση που τυγχάνει θερμής ανταπόκρισης. Κάθε χρόνο ο πήχης ανεβαίνει, οι συμμετοχές αυξάνονται και ολοένα και γίνεται πιο αγαπητό από τους πολίτες. Μάλιστα υπάρχουν και άνθρωποι που διαμένουν σε άλλες περιοχές, αλλά επισκέπτονται την Σητεία για να λάβουν μέρος και να απολαύσουν αυτήν την γιορτή, που πραγματοποιείται στην πόλη. Η πόλη εξάλλου μεταμορφώνεται, σφύζει από ζωή και προβάλλεται με τον καλύτερο τρόπο.
Όπως ανέφερε ο Αρχηγός των Ανεκτίμητων Στιμαδόρων κ. Γιάννης Τουλουπάκης, «πιστεύουμε ως ομάδα ότι μέσα από το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού εκείνο που είναι πολύ σημαντικό, είναι οι παρέες που δημιουργούνται, οι φιλίες που αναπτύσσονται. Το ότι μία παρέα ανθρώπων που ίσως να μην έχουν κανένα άλλο κοινό σημείο, αρχίζουν να δένονται, να κάνουν πράγματα μαζί, να περνάνε καλά, να μαθαίνουν πράγματα, να συνεργάζονται. Τελικά, ότι δημιουργούνται μεγάλες παρέες και περνάνε καλά μεταξύ τους, μέσα από όλη αυτή την διαδικασία που τους ενώνει».
Ίσως λοιπόν ο φετινός θησαυρός να είναι η …συνεργασία, η καλή παρέα, η φιλία, έννοιες πολύ σημαντικές. Σε αυτή την περίπτωση, η αξία του είναι «ανεκτίμητη».
Κάθε επιτυχία λοιπόν στην διοργάνωση και πραγματοποίηση του φετινού 10ου Επετειακού Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού στην Σητεία!
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας