Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Εκπτώσεις και εκπλήξεις στη Λευκή Αποκριάτικη Νύχτα στη Σητεία

Για πέμπτη συνεχή χρονιά διοργανώνει και φέτος ο Εμπορικός Σύλλογος Σητείας την Λευκή Αποκριάτικη Νύχτα την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για μία θεσμοθετημένη πια εκδήλωση, μία ξεχωριστή γιορτή για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες στην περιοχή.

Η προετοιμασία για την πραγματοποίησή της έχει ξεκινήσει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και οι ιθύνοντες του Εμπορικού Συλλόγου σκοπό έχουν και φέτος ο κόσμος να απολαύσει μία ιδιαίτερη βραδιά, με τσικνίσματα, τρελές εκπτώσεις, κεράσματα, χορό, φιγούρες από κόσμους μαγικούς, ανιματέρ, μασκαράδες, όπως ανέφερε η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μάρω Νικητάκη.
Ένα μεγάλο γλέντι
Στην πόλη της Σητείας αναμένεται να στηθεί ένα μεγάλο γλέντι για να διασκεδάσει και να περάσει όμορφα -μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας έστω και για λίγο- όλος ο κόσμος που θα συμμετάσχει.
Το κάλεσμα από τον Εμπορικό Σύλλογο Σητείας μέσω της Προέδρου του σωματείου είναι ανοικτό προς όλους, μικρούς και μεγάλους. Άλλωστε, όπως επισημαίνει, είναι μία βραδιά που ο κόσμος περιμένει όπως δείχνει και με την συμμετοχή του, η οποία αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο. «Ο κόσμος περνάει καλά κάθε χρόνο. Βγαίνει έξω, χαίρεται, διασκεδάζει, επωφελείται από τις μεγάλες εκπτώσεις, μόνο θετικά έχει να αποκομίσει, γι’ αυτό κι έχει αγκαλιάσει αυτή την εκδήλωση. Αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί πολύ», τόνισε η κ. Νικητάκη.
Και βέβαια αυξάνονται και τα καταστήματα της Σητείας που συμμετέχουν σε αυτή την δράση με κεράσματα, αλλά και μεγάλες εκπτώσεις.
Εκπτώσεις και προσφορές
Η Λευκή Αποκριάτικη Νύχτα αποτελεί και μία προωθητική ενέργεια με στόχο την αναζωογόνηση, την τόνωση της τοπικής αγοράς, που ωφελεί ασφαλώς και το καταναλωτικό κοινό. Οι καταναλωτές εκείνο το βράδυ θα έχουν την δυνατότητα να προβούν σε αγορές με μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές.
Όπως ανέφερε η κ. Νικητάκη, «η συγκεκριμένη διοργάνωση στηρίχθηκε σε μία ιδέα μελών του Συλλόγου, την υποστήριξα και εγώ και το Διοικητικό Συμβούλιο συνολικά και πλέον έχει θεσμοθετηθεί. Κι ενώ αρχικά υπήρχε μία διστακτικότητα από την πλευρά των καταστημάτων, στην πορεία ολοένα και συμμετέχουν περισσότερα, δεδομένης και της ανταπόκρισης του κόσμου η οποία κάθε χρόνο αυξάνεται».
Η κ. Νικητάκη ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι στηρίζουν και συμβάλλουν στην πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης και ιδιαίτερα τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας.
Τα δρώμενα
Φέτος λοιπόν προβλέπεται μία ξεχωριστή βραδιά. Το ραντεβού των συμμετεχόντων έχει οριστεί στις 7 το βράδυ της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία της Σητείας. Εκεί με την μέριμνα του Εμπορικού Συλλόγου θα προσφέρονται σουβλάκια, κρασί, ρακή ενώ ψησταριές και κεράσματα θα υπάρχουν έξω από όποια καταστήματα επιθυμούν, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Στην πλατεία θα λάβουν χώρα διάφορες δράσεις, δημιουργώντας ένα μεγάλο πάρτι, όπως διαγωνισμό χορού με τους ξυλοπόδαρους Έλφη Ξωτικομπαλίτσα από το «Ελλάδα έχει ταλέντο» ως Ντάρα Κούπα, και τον Τρελοκαπελά από την Χώρα των Θαυμάτων παρέα με την Μελίνα Καραμελίνα ως Αλίκη με facepainting. Επίσης θα πραγματοποιηθούν μουσικοκινητικές δραστηριότητες με τον Μίκυ και την Μίνι, αλλά και γκλίτερ στα νυχάκια για τα κορίτσια από τη Μαρία Δελλή. Αναμένεται τρελό ξεφάντωμα με τον DJ Maki Araklioti. Την ηχοληψία έχει αναλάβει ο Τόμμυ Ντόρος. Την επιμέλεια και την παρουσίαση ο Λένιος Καραμελένιος.
Και βέβαια, αφού κορυφωθεί η δράση στην πλατεία, όλοι οι συμμετέχοντες θα βολτάρουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, υπό τους ήχους μουσικής (και συνοδεία οχήματος με ηχητικό σύστημα) στο πλαίσιο της θεματολογίας της φετινής εκδήλωσης, με επίκεντρο «την Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων».
«Ελπίζουμε να είναι μία όμορφη βραδιά για όλους. Προσκαλούμε όλον τον κόσμο να συμμετάσχει και να απολαύσει την Λευκή Αποκριάτικη Νύχτα. Ευχαριστούμε όλους που μας βοήθησαν. Όταν είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε όμορφα πράγματα για τον τόπο μας. Διότι και αυτή η δράση αποσκοπεί και στην προβολή της πόλης μας. Όλοι συνδράμουμε στην κατεύθυνση αυτή εθελοντικά και επιδιώκουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Καλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει και επισκεφθεί την Σητεία και να απολαύσει όλες τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες στην περιοχή, οι οποίες είναι πολλές και ξεχωριστές. Καταβάλλεται μία μεγάλη προσπάθεια από πολλούς ανθρώπους για να προβληθεί η περιοχή μας, η οποία είναι απομακρυσμένη, ωστόσο διαθέτει τόσα θετικά στοιχεία. Πρέπει λοιπόν εμείς οι ίδιοι να τα αναδεικνύουμε. Όλοι μας πρέπει να συμβάλουμε σε αυτή την προσπάθεια για τον τόπο μας», τόνισε η κ. Νικητάκη.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας