Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Μειώνονται τα τέλη στη Σητεία για την εναπόθεση σκαφών στην ξηρά

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας που συνεδρίασε υπό την προεδρία του κ. Μιχάλη Αντωνιδάκη ετέθη η τροποποίηση της απόφασης του Δ.Σ. ως προς τον επανακαθορισμό του οικονομικού ανταλλάγματος εναπόθεσης σκαφών στο λιμένα Σητείας.

Η αρχική πρόταση του κ. Αντωνιδάκη περιελάμβανε σημαντική μείωση στο κόστος. Ωστόσο αρκετές προτάσεις διατύπωσαν τα μέλη του Δ.Σ., αλλά και το μέλος του Δ.Σ. κ. Νίκος Καραμανωλάκης, που είχε θέσει το ζήτημα στο παρελθόν σε προηγούμενες συνεδριάσεις. Επίσης τοποθετήθηκαν οι Πρόεδροι του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων κ. Δημήτρης Τσιριγώτης και των Ερασιτεχνών Αλιέων κ. Νίκος Σαβιδάκης -που παρέστησαν στη συνεδρίαση.
Τελικά αποφασίστηκε η διαμόρφωση του τιμήματος στα 0,05 λεπτά για τις πρώτες 10 ημέρες παραμονής των σκαφών στην χερσαία ζώνη, στα 0,10 για τις επόμενες 5 ημέρες και μετά τις 15 συνολικά ημέρες στα 40 λεπτά ανά τετραγωνικό σκάφους την ημέρα.
Οι τιμές αφορούν την πεντάμηνη χειμερινή περίοδο, ενώ για τους υπόλοιπους μήνες ισχύει μόνο στην περίπτωση έκτακτων συνθηκών -ζημιών ενός σκάφους.
Ετέθη και η ισονομία, που πρέπει να υπάρχει στο Δήμο και έτσι αποφασίστηκε στην επόμενη συνεδρίαση να συζητηθεί αντίστοιχα το τίμημα για το λιμάνι του Κουρεμένου, καθώς μέχρι τώρα το τέλος δεν έχει καθοριστεί.
«Είδαμε», ανέφερε ο κ. Αντωνιδάκης, «ότι το τιμολόγιο ήταν κάπως ακριβό για τις πρώτες ημέρες τουλάχιστον που κάποιος θέλει να βγάλει έξω το σκάφος του για να το επισκευάσει. Λάβαμε λοιπόν απόφαση για μείωση του κόστους, για τους χειμερινούς μήνες με μείωση του τέλους κλιμακωτά ώστε να μπορεί να επισκευάσει κάποιος το σκάφος του χωρίς μεγάλη επιβάρυνση. Από τις 15 ημέρες και έπειτα η τιμή παραμένει η ίδια, όπως στο παρελθόν, με την λογική να αποθαρρύνουμε το γεγονός να δημιουργηθεί ένα πάρκινγκ σκαφών δεδομένου ότι ο χώρος είναι περιορισμένος και χρήσιμος, αφού πρόκειται και για εμπορικό λιμένα».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας